„Ha ez segít, akkor ne menjünk az Eb-re”

Szerző: SHLétrehozva: 2012. június 1. 14:43
Sokkoló kijelentést tett pénteki sajtótájékoztatóján Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Azt mondta, ha az Itáliában kibontakozó fogadási botrány miatt úgy határoznának, hogy Olaszország lemondja az Eb-szereplés, zokszó nélkül elfogadná a döntést. Buffont megvédte, de elismerte, nagyon nehéz pillanatokat él át a kapus.


Nem az elképzelések szerint alakul az olaszok Eb-felkészülése, keddi tesztmeccsük az országot sújtó földrengések miatt maradt el, pénteken, Oroszország ellen lesz alkalom az első igazi erőfelmérőre. A felkészülést azonban teljesen beárnyékolja a Scommessopoli, a kibontakozóban lévő fogadási botrány, amelynek következtében Domenico Criscito, a Zenit védője már kikerült a keretből, és Leonardo Bonucci is számíthat rendőrségi kihallgatásokra. Eközben gyanúba keveredett Gianlugi Buffon is, meccsekre fogadhatott, amelyre pénzügyi átutalásai engednek következtetni.

Nincs könnyű helyzetben Cesare Prandelli, aki kendőzetlen őszinteséggel mondta ki véleményét:

"Ha az olasz foci érdekét az szolgálja, hogy ilyen helyzetben ne utazzunk, akkor ne utazzunk, a magam részéről nem esnék kétségbe. Vannak fontosabb dolgok is a futballnál. Ne indítsunk hajtóvadászatot, fontos, hogy nyíltan nézzünk szembe a problémákkal, és ne foglaljunk állást anélkül, hogy ne lennék tisztában a következményekkel."

Prandelli hozzátette, csak a fociról akar beszélni, de az események most mindent felülírtak. Továbbra is hangsúlyozza, hogy bundaügyben érintett játékos nem utazhat.

"Buffon? őt kell megérdeznetek. Erős egyéniség, jól, a nehéz pillanatokban is annak mutatja magát, de egy ilyen szituáció őt is megviselheti. A legerősebbek sem sebezhetetlenek."

Az olasz csapat a címvédő spanyolokkal kezd a tornán június 10-én, vasárnap 18 órakor.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu