Guardiola: Luis Enrique kivételes edző!

Létrehozva: 2012. május 11. 16:15
"Luis Enrique rendkívüli munkát végzett, de nem könnyű abban a közegben helytállni, én már csak tudom, hiszen játszottam Olaszországban" - nyilatkozta Pep Guardiola, a Barca tévozóban lévő edzője, aki elhessegette magától azokat a pletykákat, melyek hírbe hozták a Roma megüresedő kispadjával. Franco Baldini általános igazgató szerint az élet megy tovább, a Farkasok "nagy vállalkozása" ezzel nem bukott meg. Ezt a játékot akarták, csak nem mindig jöttek az eredmények, túlságosan is hullámzó volt a csapat teljesítménye.


A Roma bejelentette, ami csütörtökön már köztudott volt a calcio világában, Luis Enrique "feladta", és nem vállalja a második évet a Lupi kispadján. Elfogyott körülötte a levegő.

A klub egyik legfőbb elöljárója, Franco Baldini - aki remek viszont ápol az egyik potenciális utóddal, André Villas-Boasszal - elmondta, szerintük megérdemelt volna még egy évet a tréner, de hiába marasztalták.

Hozzátette, az edző valószínűleg belefáradt a munkába, amelynek során hatalmas nyomást kellett elviselnie, s a szezon végére a kritikák össztűzében találta magát.

"Ez kedvét szegheti a tulajdonosnak is? Nem hiszem, főleg ilyen sok befektetett pénz után. A projekt nem bukott meg, világos elgondolásunk van arról, milyen focit szeretnénk, s a statisztikák azt bizonyítják, hogy a labdabirtoklás tekintetében a legjobbak vagyunk Itáliában, az ellenfél térfelén a harmadik legtöbbet tartózkodunk, sikeres átadásokban is dobogósak vagyunk. Csak túlságosan hullámzó volt a teljesítményünk."

Pep Guardiola barcelonai sajtótájékoztatóján többet beszélt a Romáról, mint saját csapatáról.

"Luis Enrique rendkívüli munkát végzett, de nem könnyű abban a közegben helytállni, én már csak tudom, hiszen játszottam Olaszországban. Nem tudom, miért megy el, ez az ő döntése, biztosan alaposan megfontolta" - reeagált a 41 éves sztáredző.

Azt azonban kategorikusan cáfolta, hogy ő lehetne a következő szakember az olasz csapat kispadján.

"Pihenek egy évet, aztán meglátjuk. Nincs B-terv, nem akarok most edzősködni. A közeljövőben nem leszek reflektorfényben."

Baldini egyébként elmondta, még senkivel sem vették fel a kapcsolatot, jelöltjeik természetesen vannak. Villas-Boason kívül Vincenzo Montelláról lehetett hallani, aki átmeneti edzőként nem igazán vált be az elmúlt szezonban. Őt azonban nem valószínű, hogy elengedné a Catania.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Luis Enrique lemond, elég volt Rómából
Olasz sajtóértesülés szerint a labdarúgó-bajnokság hétvégi zárása után távozik posztjáról az AS Roma vezetőedzője, a spanyol Luis Enrique. ...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu