Gera kezdőként tér vissza pénteken

Szerző: MTILétrehozva: 2011. november 10. 17:18
Hosszú kihagyását követően kezdőként tér vissza a magyar labdarúgó-válogatottba Gera Zoltán, az együttes csapatkapitánya pénteken, a Liechtenstein elleni barátságos mérkőzésen. Az angol West Bromwich Albion légiósa legutóbb március 29-én, a hollandok otthonában elszenvedett 5-3-as Eb-selejtezős vereség alkalmával húzhatta magára a címeres mezt.


„Készen állok a játékra, persze nem biztos, hogy végig bírom majd - nyilatkozta a telki edzőközpontban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a korábbi ferencvárosi kedvenc. - Szerencsére folyamatosan érzem a bizalmat, most már csak játszani akarok, lehetőleg jól."

Egervári Sándor szövetségi kapitány elmondta: a pénteki, valamint a négy nappal később Lengyelországban sorra kerülő összecsapást elsősorban a kísérletezésre használja majd, így a válogatott már ezúttal is "szokatlan összeállításban léphet pályára" a Puskás Ferenc Stadionban.

„Érdekes két mérkőzés elé nézünk, a bővebb keret miatt most lehetőségünk van a kísérletezésre. Mindazon játékosoknak szeretnék lehetőséget biztosítani, akik újak, hogy meg tudják mutatni, mit tudnak hozzátenni a közös dolgainkhoz. Szokatlan összeállításban lépünk majd pályára" - nyilatkozta a szakember. A Liechtenstein elleni mérkőzést a hetvenévesen október 30-án elhunyt Albert Flórián emlékének szentelik, Egervári Sándor és tanítványai pedig méltóképpen szeretnének búcsúzni az egyetlen magyar aranylabdástól: "Természetesen győzelemmel és jó játékkal szeretnénk emlékezni rá."

A tréner hozzátette: több olyan futballista is lesz, aki az első összecsapáson lehetőséget kap majd, ám Lengyelországban már a keretben sem lesz. A kapitány Kádár Tamás példáját hozta fel, aki - Gerához hasonlóan - a kezdő tizenegyben lesz a Puskás Ferenc Stadionban, ám U21-es elfoglaltságai miatt ezt követően már nem állhat a felnőtt válogatott rendelkezésére.

Az ingyenesen megtekinthető találkozóra már minden jegyet lefoglaltak, így telt ház előtt játszhatja idei utolsó hazai mérkőzését a válogatott.

„Ez egy nagyon jó visszajelzés a csapatnak, és plusz energiákat is felszabadíthat" - tette hozzá a kapitány.

A pirotechnikai szabályok miatt nem lehet majd gyertyát gyújtani a lelátón, ám a stadion négy pontján emlékhelyeket létesítenek a szervezők, a drukkerek itt adózhatnak Albert Flórián emlékének. A Császár pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait a találkozó előtt egy ötperces filmben elevenítik fel, a 18 órakor kezdődő összecsapást pedig gyászszünet előzi majd meg.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu