Gekasz góljára Toni válaszolt Athénben

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 19. 22:54
A világbajnok olasz labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlenre végzett a 2006-os Euóópa-bajnok görög nemzeti csapat otthonában, Athénben. A második félidő elején Teofanisz Gekasz rázta meg magát, de négy percre rá a Bayernben sziporkázó Luca Toni fejesből vette be a Rehhagel-csapat kapuját. Hollandia Van Persie duplájával nyert Svédország ellen 3-1-re, míg a franciák nyolcvanezer néző előtt okoztak csalódást Párizsban Uruguay ellen.


Félig-meddig olasz légiósválogatottat küldött pályára Marcello Lippi Athénban, a Karaiszkakisz Stadionban, hiszen De Sanctis (Galatasaray), F. Cannavaro (Real Madrid), Rossi (Villarreal), Toni (Bayern München) és Grosso (Olympique Lyon) is bizalmat kapott. De Sanctis és Rossi ráadásul kezdőként most debütált. A Villareal gólvágója és a Bayern aranycipős csatára klubcsapatában remekel, Olaszországban kíváncsian várták, vajon hogyan tud majd együttműködni a duó. A görög közönség több rutinos Európa-bajnokot is köszönthetett: Dellasz, Baszinasz, Kacuranisz, vagy Karagunisz alapembere volt a 2006-os kontiensbajnoknak.

 

Az olaszok magabiztossága az első pillanatoktól kezdve feltűnt, Montolivo, De Rossi és Camoranesi neve garancia volt arra, hogy labdabirtoklásban felüllkerekedjenek az azzurrók az óvatos görögökön. A gólhoz azonban mégis a Rehhagel-együttes került közelebb, a 25. percben Kacuranisz bólintása kerülte el a tátongó olasz kaput, bő tíz percre rá Manciosz lőtt lesgólt. Howard Webb helyesen, azaz jogosan érvénytelenítette a találatot. Összességében egyik csapat sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra, a kapu előtt megállt a tudomány mindkét együttesnél.

 

A fordulás után felpörögtek az események, Toni, a csereember Pepe és Camoranesi helyzete után végül egy másik csere, méghozzá Teofanisz Gekasz szerzett vezetést, a hazaiaknak! A Leverkusen csatára a botladozó Cannavaro és Bonera között került lövőhelyzetbe, és De Sanctis nem tudta fogni a jobb alsóba tartó lövését. A világbajnok azért világbajnok, hogy tudja a megoldást ilyen helyzetben: De Rossi szabadrúgását Toni bólintotta Corasz fölött a kapu bal oldalába négy perccel később.

 

Az egyenlítő gól után negyedóráig mindkét csapat apat-anyait beleadott az esetleges győztes találatért (De Rossi és Kacuranisz sem fogott azonban célt), az utolsó húsz percre aztán elfogyott a szufla, így nem változott az eredmény.

 

 

Marcello Lippi, az olasz válogatott szövetségi kapitánya megszakítás nélkül 31. veretlen mérkőzésén van túl, ezzel beállította Javier Clemente és Alfio Basile rekordját.

 

Amszterdamban 26 ezer néző előtt Szabó Zsolt dirigálta a házigazda hollandok, és a magyarok vb-selejtezős csoportjában érdekelt Svédország ütközetét. Bert van Maarwijk együttesének nyerő embere Robin Van Persie volt, aki már a félidő előtt Isaksson hálójába fejelte Sneijder beadását. A szünet után itt is pengeváltás zajlott, az Arsenal csatára Van der Vaart passzát váltotta gólra, majd a túloldalon Källström avatta fel az Utrecht debütáns kapusát, Michel Vormot négy perc után. A végén De Cler és Kuyt együttmüködése a harmadik holland gólban gyümölcsözött.

 

Az Henry, Anelka, Benzema csatártrióval felálló Franciaország csalódást okozott nyolcvanezer néző előtt a Stade de France-ban, Steve Savidan, a Caen 30 éves csatára ezen a meccsen mutatkozott be a válogatottban.

 

BARÁTSÁGOS LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉSEK, SZERDA

GÖRÖGORSZÁG-OLASZORSZÁG 1-1 (0-0)
Pireusz, Karaiszkakisz Stadion, vezette: Howard Webb.
GÖRÖGORSZÁG: Corvasz - Vintra, Papasztatopulosz, Dellasz, Szpiropulosz - Ciolisz, Baszinasz (Pliacikasz, 88.), Kacuranisz, Szalpingidisz (Ninisz, 88.), Karagunisz (Gekasz, 46.); Manciosz (Liberopulosz, 46.). Vezetőedző: Otto Rehhagel.
OLASZORSZÁG: De Sanctis - Bonera, Cannavaro (Gamberini, 61.), Chiellini (Legrottaglie, 46.), Grosso - Gattuso, De Rossi Camoranesi (Maggio, 61.), Montolivo (Pepe, 46.) - Rossi (Iaquinta, 71.), Toni (Gilardino, 61.). Vezetőedző: Lippi.
Gólszerzők: Gekasz (50.), ill. Toni (54.)
Sárga lap: Vintra (78.), ill. Camoranesi (16.)

HOLLANDIA-SVÉDORSZÁG 3-1 (1-0)

Amszterdam Arena, 26700 néző, vezette: Szabó Zsolt.

HOLLANDIA: Timmer (Vorm 46.) - Heitinga (Mendes Da Silva, 78.), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst (De Cler, 46.) - De Zeeuw (Van der Vaart, 46.), Van Bommel - Van Persie, Sneijder (Engelaar, 74.), Babel (Afellay, 64.) - Kuyt. Vezetőedző: Bert van Maarwijk.

SVÉDORSZÁG: Isaksson - Nilsson, Majstorovic, Hansson (Granqvist 80.), Safari (Stoor, 46.) - Wilhelmsson (S. Larsson, 46.), D. Andersson (Källström 46.), Lindgren, Holmen (V. Elm 77.) H. Larsson (Rosenberg, 46.), Berg. Vezetőedző: Lars Lagerbäck.

Gólszerzők: Van Persie (33., 48.), Kuyt (90.), ill. Källström (51.)

Sárga lap: D. Andersson (37.)

Franciaország-Uruguay 0-0

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu