Gáza: futballisták az áldozatok között

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 14. 16:31
A sportvilágot is megrendíti a gázai konfliktus, az izraeli bombázások következtében az elmúlt három napban három futballista is elhunyt, saját otthonukban érte végzetes találat őket.


A december végén elmérgesedett izraeli-palesztin viszony következtében áldatlan állapotok uralkodtak el a gázai övezetben, a konfliktus eddig többszáz halálos áldozatba került, többezren szenvedtek sérülést.

 

Az izraeli haderő célpontjai a Gázát uraló Hamász-létesítmények, de több lakóházat is találat ért, az elhunytak között számtalan civil, és mint utóbb kiderült, sportoló is van. Az elmúlt 72 órában ugyanis három labdarúgó is a harcok áldozata lett:

 

Óriási fájdalom a palesztin és az arab sportvilág számára, hogy a Palesztínát képviselő labdarúgó-válogatott csapattagja, Ajman Alkurd halálos sebet kapott hétfőn, a második áldozat Sadi Szbake (Kadamat Alniszerat), aki korábban ugyancsak a nemzeti együttest erősítette. Kedden a 24 éves középpályás Vajeh Mostahe háza kapott bombatalálatot, fiatal felesége gyászolja.

 

A palesztin futball rommá bombázott nemzeti stadionja, az Ahli Alenszerat után három kiváló labdarúgóját is elveszítette.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu