Futballból oktattuk Szlovákiát

Létrehozva: 2012. szeptember 27. 18:15
Remekelt a magyar U19-es labdarúgó-válogatott az Eb-selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzésén: 3-0-ra nyert Szlovákia korosztályos legjobbjai ellen csütörtök délután Mosonmagyaróvár közelében, Lipóton.


A keddi, szenci (Szlovákia) gólnélküli döntetlent követően Mészöly Géza néhány helyen változtatott kezdőcsapatán, ezúttal a Banai Dávid - Botka Endre, Kocsis Gergő, Zsirai Martin, Hangya Szilveszter (Csemer Gyula, 55.) - Pintér András (Farkas Aurél, 70., Lőrinczy Attila (Berki István, 55.), Kalmár Zsolt - Kleinheisler László (Vankó Imre, 46.), Bese Barnabás (Szedlár Zoltán, 67.), Szécsi Márk (Paudits Patrik, 70.) összetételű együttest szerepeltette.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az első magyar támadás mindjárt góllal végződött, Bese Barnabás jobb oldalról adott középre, a védők röviden szabadítottak fel, az érkező Lőrinczy Attila pedig 15 méterről, a kimozduló kapus mellett az üres kapuba passzolt (1-0). A magyar válogatott támadásban ötletesen, szellemesen játszott, minden akciónk veszélyt jelentett a szlovák kapura, és a 16. percben újabb gólt szereztünk: egy gyors jobb oldali kontra során Beséhez került a labda, ő jó ütemben tette ki a mellette felfutó Kleinheisler Lászlónak, aki betört a 16-oson belülre, kicselezte a kapust, majd 7 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-0). Még a szünet előtt érkezett a harmadik magyar gól, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a szlovákok későn eszméltek, addigra Lőrinczy már az egyedül beinduló Kleinsheislerhez gurított, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, majd közelről a hálóba gurított (3-0).

A második félidőben kevésbé volt kreatív a támadójátékunk, a cseredömping alaposan széttördelte a mérkőzést. A hajrában egyszer így is betaláltunk a szlovák kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu