Fülöp készen áll a visszatérésre

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 28. 17:26
Rákbetegségéből sikeresen felépülve újra védene Fülöp Márton 24-szeres válogatott labdarúgó. A 30 éves hálóőr hétfői sajtóbeszélgetésén elmondta, hogy az elmúlt négy és fél hónapban szeretett volna egy kicsit háttérbe vonulni, de ezt az időszakot maga mögött hagyva innentől pedig csak előre tekinteni.


"Februárban egy edzésen karon talált egy lövés, abban a pillanatban éles fájdalmat éreztem, pár napot ki is hagytam, de a következő négy mérkőzésen mégis pályára léptem és nyertünk is" - elevenítette fel emlékeit Fülöp, aki legutóbb a görög AGSZA Tripolisz együttesében szerepelt. "Az utolsó találkozót követően már annyira fájt a karom, hogy nem bírtam tovább folytatni, hazajöttem, ahol először konzervatív kezeléseken estem át, majd következett egy műtét, ahol kioperáltak egy izmot, ekkor azonban még nem tudták, hogy daganatról van szó."

A hálóőr hozzátette: ezt követően visszament Görögországba, ugyanis csapatával a kupa döntőjében voltak érdekeltek, a műtét után három héttel vállalta is a játékot az Olimpiakosz elleni fináléban, ahol kiválóan teljesített ugyan, de hosszabbításban elbukta a találkozót az együttese. Ezt követőn a bajnokság rájátszásában is négy mérkőzésen védett, két nappal az utolsót követően kapta meg a szörnyű hírt, miszerint daganatot találtak a kezében.

Fülöp elmondta, újabb operációt végeztek el rajta, melynek során eltávolították a rosszindulatú sejteket, majd négy kemoterápiás, illetve harminc darab sugárkezelés következett.

"Másfél hét múlva lesz egy kontroll, amelyen remélhetőleg kimondják, hogy minden leletem negatív. Ugyanakkor egy rákbetegről csak öt év után jelenthetik ki, hogy tünetmentes, így félévente kell majd kontrollra járnom" - mondta a kapus.

Az MTK-ban nevelkedett játékos megjegyezte: betegsége ideje alatt is megpróbálta a jó dolgokat "meglátni", így olyasmikkel foglalkozott, amelyre a futball mellett nem igazán volt ideje. Utazgatott és olyan embereket keresett fel, akikkel már nagyon régen találkozott. A kapus elmondta, betegsége ideje alatt is megpróbálta fizikálisan szinten tartani magát, így egyik kedvenc hobbijának, azaz a lábtenisznek hódolt, valamint rendszeresen futott és úszott.

Fülöp kiemelte, gyógyulásában nagy szerepe volt családjának, kedvesének, illetve a szurkolóknak is. Ezzel kapcsolatban elmesélte, két nappal ezelőtt legutóbbi csapatánál vendégeskedett Görögországban, ahol a drukkerek egy emlékplakettel köszöntötték.

Jövőbeli terveivel kapcsolatban megjegyezte, nem szeretne semmit sem elsietni, először tökéletes fizikai állapotba akar kerülni, majd klubot keres magának. A játékos tíz napja a Ferencvárossal készül, Fülöp elmondta, hogy a zöld-fehérek trénere, Ricardo Moniz ajánlotta fel neki ezt a lehetőséget, a holland trénerrel ugyanis már dolgozott a Tottenham Hotspur együttesénél.

Fülöp röviden kitért a válogatottra is, szerinte ugyanis nem kellene temetni a nemzeti csapatot a románoktól, illetve a hollandoktól elszenvedett világbajnoki selejtezős vereségek miatt, ugyanis ha a románok ellen 2-2-re végződött hazai mérkőzésen nincs az az utolsó két perc, minden másképpen alakult volna.

A jövendőbeli szövetségi kapitánnyal kapcsolatban is véleményt formált a kapus:
"Azt mondom, jöjjön most külföldi szakember, de mindenképpen olyan, akinek megfelelő neve és tapasztalata van a szakmában. Moniz is felkavarta az állóvizet, mindenképpen valami hasonló munkamániás megszállottra van szüksége a magyar válogatottnak."

Címkék: Fülöp Márton
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu