Frey lemondta a francia válogatottságot

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 21. 21:19
A Fiorentina 28 éves, kétszeres francia válogatott kapusa, Sebastien Frey lemondta a válogatottságot. A futballista döntése a szövetségi kapitány, Raymond Domench érthetetlen válogatási elveivel magyarázhatók.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiába tudhatott maga mögött nagyszerű szezont Sebastien Frey a Seria A negyedik helyén végző Fiorentina kapusa egyetlen percet sem védhetett az osztrák-svájci közös rendezésű nyári Európa-bajnokságon. A futballista ugyan tagja volt a kontinensviadalon szereplő keretnek, de Gregory Coupet mellett nem jutott szóhoz.

 

 

 

 

 

A játékosnak természetesen nem esett jól a döntés, de végső lépéséhez, a válogatottság lemondásához az vezetett, hogy az Eb-n leszerepelt, s furcsa válogatási elvei miatt sokat kritizált, Raymond Domenech jó formája ellenére a Svédország elleni barátságos mérkőzésre már meg sem hívta. A kapitány meglepetésre az Olympique Marseille futballistájának, Steve Mandandának és a Lyon hálóőrének, Hugo Llorisnak küldött meghívót.

 

 

 

 

 

Frey a múlt héten már megszellőztette, hogy gondolkodik a visszavonuláson, amiért Domenech mellőzi őt a nemzeti együttesből. Nos, a kapus csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy befejezi a válogatottban való szereplését.

 

 

 


„Hosszú gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a nemzeti tizenegynél jelenleg dolgozó szakmai stábbal nem szeretnék együtt dolgozni, s a jövőben minden időmet klubcsapatomnak, a Fiorentinának szentelem” – nyilatkozta a kapus.


 

„Nem akarok tiszteletlen lenni a szövetségi kapitánnyal, de nyilvánvaló, hogy ha a későbbiekben meghívna, akkor sem állok a rendelkezésére.”

 

 

 

A bejelentés azt jelenti, hogy David Trezeguet után Frey már a második klasszis játékos, aki Domenech miatt nem szerepel a francia válogatottban. A kapus visszavonulója a svédek elleni 3–2-s győzelem ellenére tovább rontja a kapitány egyébként sem túl rózsás reputációját, így az sem lenne meglepő, ha a Francia Labdarúgó-szövetség vezetői hamarosan újragondolnák a nemzeti csapat munkájáért felelős szakember foglalkoztatását.

 

 

  

 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Három egymást követő siker. Szerinted kijuthat-e a magyar labdarúgó-válogatott 1972 után ismét az Eb-re?
Persze, mostantól nincs megállás, találkozunk az Eb-n! 11.5%
 
A hollandok más dimenziót képviselnek, becsúszhatunk másodikként - de a pótselejtezőn elvérzünk 24.2%
 
Végre leverjük a svédeket: másodikként, a pótselejtezőben csodát teszünk és kijutunk! 41.5%
 
Miről beszélünk? 22.8%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu