Fityisz a kereskedelmi tévéknek?!

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 23. 17:41
Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) vette meg a 2012-es férfi labdarúgó Európa-bajnokság közvetítési jogait. Ennek a szervezetnek a tagja a Magyar Televízió is, így hazánkban a királyi tévé sugározhatja a kontinenstorna mérkőzéseit. Persze, csak akkor, ha lesz rá pénze. Egyelőre még az is kérdéses, hogy a 2010-es dél-afrikai világbajnokság összecsapásait műsorára tűzheti-e az MTV.


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdán kötötte meg a szerződést az EBU-val, amely 36 közszolgálati csatornát foglal magába.

Itthon azonban továbbra is kérdéses, hogy lesz-e pénze a Magyar Televíziónak a közvetítésekre. A jövő évi költségvetési törvényjavaslat ugyanis több mint 7 milliárd forintos elvonása rendkívül nehéz helyzetbe hozhatja a közévét.

Ahogy azt korábban már megírtuk, az MTV belső köreiben már biztosak benne, hogy az RTL Klub veszi meg a jogokat. Döntés egyelőre nincs, újabb, az MTI által közzétett nyilatkozat azonban igen.

„Az MTV megerősítette, hogy ugyanúgy, mint a 2010-es futball-világbajnokságot, a 2012-es Európa-bajnokságot is közvetíteni akarja, és keresi azokat a finanszírozási formákat, amelyek révén ezt meg is teheti" - olvasható a telesport.hu-n.

 

 

 

 

Címkék: labdarúgásmtv
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu