FIFA: átadja helyét a Császár

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 11. 19:26
Családi okokra hivatkozva távozik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságából Franz Beckenbauer, a sportág történetének egyik legjobb védője. A német legenda úgy döntött, jövőre nem száll harcba mandátuma meghosszabbításáért, december 2-án búcsúzik a testülettől, amikor döntenek a 2018-as és 2022-es világbajnokság házigazdájáról.


 

„Nagyszerű időt töltöttem kollégáimmal a FIFA végrehajtó bizottságában. Arra kértem őket, hogy értsék meg a döntésemet” – nyilatkozta az ikon.

Franz Beckenbauer négy éven át volt a vb tagja. Tavaly szintén családi okokra hivatkozva távozott a Bayern München vezetőségéből, amelyet elnökként irányított. A Császár távozásával csak a DFB elnöke, Theo Zwanziger képviseli Németországot a nemzetközi szövetség vezetőségében.

Franz Beckenbauer 1974-ben játékosként, 1990-ben pedig szövetségi kapitányként volt világbajnok. Futballistaként háromszor nyert BEK-et, négyszer pedig Bundesligát a Bayern Münchennel. Négy évvel ezelőtt elnöke volt a németországi világbajnokság rendező bizottságának.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu