Fenerbahce - elutasítva

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 9. 18:38
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken elutasította a Fenerbahce labdarúgócsapatának fellebbezését, amelyet a török klub a Bajnokok Ligájából történt kizárása miatt nyújtott be a szervezethez.


Az isztambuli egyesület azt kérte a CAS-tól, hogy törölje el a török szövetség (TFF) határozatát, és engedélyezze a BL-ben való szereplését annak ellenére, hogy vizsgálat folyik ellene a július elején kirobbant helyi bundabotrányban való érintettsége miatt.

A TFF augusztus 24-én léptette vissza a BL-től a Fenerbahcét, és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felszólítására megszületett döntés után az UEFA bejelentette, hogy a bajnok helyett az ezüstérmes Trabzonspor indulhat a BL főtábláján.

Az isztambuli klub az UEFA határozata ellen is benyújtott egy fellebbezést, állítása szerint ugyanis az európai szövetség nyomást gyakorolt a török szövetségre. A Fenerbahce a BL-ből való kizárás miatt kompenzációt is követel, az egyesület szerint ugyanis ez 25 millió eurós bevételkiesést jelent számára, részvényeik pedig kilenc százalékot estek az isztambuli tőzsdén.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu