Féltik Zúniga biztonságát

Szerző: MTILétrehozva: 2014. július 8. 18:32
A kolumbiai kormány arra kéri az olasz hatóságokat, hogy garantálják Juan Zuniga és családja biztonságát. A dél-amerikai ország külügyminisztériuma a közösségi oldalakon terjengő fenyegetések miatt fordult az olaszokhoz. A Twitteren még az SSC Napoliban játszó védő lakcímét is nyilvánosságra hozták.


A külügy emlékeztetett arra, hogy Zuniga bocsánatot kért tettéért. A brazil szurkolóknak meg kell érteniük, hogy az ilyen ütközés a futball része, nyugalommal és toleránsan kell kezelniük az esetet - fogalmaztak a közleményben.

Zuniga a 2-1-es brazil sikerrel zárult negyeddöntő hajrájában beletérdelt Neymar hátába, ám a mérkőzést vezető spanyol Carlos Velasco sem szabadrúgást, sem lapot nem adott az eset után, hanem az előnyszabályt alkalmazva továbbengedte a játékot.

A FIFA hétfőn közölte, hogy nem indít fegyelmi eljárást a védő ellen.

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Neymar harmadik ágyékcsigolyája tört el. Bár a sérülés nem volt annyira súlyos, hogy műteni kelljen a támadót, néhány hétig biztosan nem futballozhat. A 22 éves csatár így sem a Németország elleni keddi elődöntőben, sem a hétvégi helyosztón - győzelem esetén a vasárnapi fináléban, vereség után pedig a szombati bronzmérkőzésen - nem léphet pályára.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu