Falcao nélkül mit ér a vb-n Kolumbia?

Szerző: SHLétrehozva: 2014. június 3. 15:28
Nem történt orvosi csoda, semmi sem lesz Radamel Falcao vb-jéből, egy ország gyászol. Bár egy hete a az edzőtáborban készült, térdszalag-sérülése miatt nem láthatjuk a nyári világbajnokságon a Monaco sztárcsatárát. Az Atléticóban szintén megfordult középhátvéd, Luis Perea sem került be a végleges keretbe. Muriel helyett Ibarbóra szavazott Pekerman.


"A biológiát nem lehet meghazudtolni, tudtuk, hogy José Carlos Noronha  - aki Falcaót kezelte - nem fog orvosi Nobel-díjat kapni a keresztszalag-szakadás villámgyors meggyógyításáért" - írta Gabriel Meluk, az El Tiempo újságírója a keret nyilvánosságra hozatala után.

"Kolumbia csillaga, Kolumbia Messije, Kolumbia gólfelelőse, aki a vállán vitte a csapatot a selejtezőkben most nem segíthet. Legfőbb fegyverünket veszítettük el. Már nem vagyunk csoportfavoritok, nagyjából egyenlőek az esélyeink a továbbjutásra Japánnal, Elefántcsontparttal és Görögországgal" - szomorkodott a szakíró.

A helyzet ennyire egyébként talán nem súlyos, éppen a támadó szekció tűnik a legerősebbnek a Pekerman-csapatnál.

Jackson Martínez portugál gólkirály lett, Ramosnál csak Lewandowski, Mandzukic és Drmic lőtt több gólt a Bundesliga-ászok közül, Bacca a La Liga leggólerősebb "újonca" lett, Victor Ibarbóról gyakran pattantak le a Serie A-védők, és emellett rendkívül technikás is, Teofilo Gutiérrez pedig egy klasszikus erőcsatár, aki 16-ból 14 meccsen pályára lépett a selejtezőkben, és hét találatot jegyzett.

Vagyis Pekerman nem is igazán kockáztathatta, hogy egy kiváló csatár helyett egy 50-60-70 százalékos Falcaót visz magával.

A 23 FŐS KOLUMBIAI KERET

Kapusok: David Ospina (Nice), Faryd Mondragón (Deportivo Cali), Camilo Vargas (Santa Fe).

Védők: Pablo Armero (West Ham), Camilo Zúniga (Napoli), Cristian Zapata (AC Milan), Éder Álvarez Balanta (River Plate), Mario Alberto Yepes (Atalanta), Carlos Valdés (San Lorenzo).

Középpályások: Abel Aguilar (Toulouse), Fredy Guarín (Inter), Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina), James Rodríguez (Monaco), Aldo Leao Ramírez (Morelia), Carlos Sánchez (Elche), Santiago Arias (PSV Eindhoven), Alexander Mejia (Atlético Nacional), Juan Fernando Quintero (Porto).

Csatárok: Jackson Martínez (Porto), Carlos Bacca (Sevilla), Teofilo Gutiérrez (River Plate), Adrian Ramos (Hertha), Víctor Ibarbo (Cagliari).

Címkék: radamel_falcao
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu