Ezrek látták Dorogon a válogatottat

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 25. 09:39
U18-as válogatottunk hétfőn Izraellel mérkőzött meg a dorogi Buzánszky Jenő Stadionban, a fiatalokat az ellenfél mellett a kilátogató több mint kétezer (!) néző is lázba hozhatta. A kezdőrúgást a stadion legendás névadója, Buzánszky Jenő végezte el. A végén mi örülhettünk az 1-0-s sikernek.


U18-as válogatottunk a héten két felkészülési mérkőzést játszik Izrael ellen, az első találkozóra hétfőn került sor Dorogon, a második meccset szerdán 11 órakor rendezik Telkiben - írja az mlsz.hu. A dorogi stadionban a nem túl kedvező időjárás ellenére több mint kétezer néző gyűlt össze a délutáni találkozóra, ennek megfelelően kiváló hangulatú összecsapást vívott a két gárda.

Bene Ferenc szövetségi edző a Nagy Gergő - Zámbó Dániel (Botka Endre, 72.), Zsirai Martin, Szilvási Péter, Hangya Szilveszter - Pintér András (Csemer Gyula, 86.), Kelemen Márk - Barcsay Márk (Bolyki Andor, 70.), Berki István (Szenes Bence, 46.), Huller Ádám (Nagy Erik, 70.) - Bese Barnabás összetételű együttest szerepeltette a találkozón, amelyen a kezdőrúgást a stadion legendás névadója, Buzánszky Jenő végezte el.

Az első félidőben a magyar válogatott többet birtokolta a labdát, de a végjátékban nem voltak kellően pontosak a játékosok, így a vezetést a szünetig nem sikerült megszereznünk. Az izraeliek az első játékrészben kontrákra álltak be, és csak a szünet után jöttek ki a szorításból, ekkor egy-két támadásuk végén veszélyes helyzeteket is kialakítottak. Az 58. percben megszületett a mérkőzés egyetlen találata, Szenes Bence beadását követően Barcsay Márk a kapust megelőzve fejelt a hálóba. A gól után válogaottunk magabiztosan játszva megőrizte az előnyt, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

"Egy nagy iramú, küzdelmes nemzetközi meccset játszottunk, a futballisták mentalitásának, szervezettségének köszönhetően zártuk győzelemmel találkozót - fogalmazott Bene Ferenc a mérkőzést követően. - Focistáim rendkívül nagy energiát fektettek a meccsbe, le a kalappal a teljesítményük előtt! Örülök neki, hogy erősödik a csapategység a válogatottnál, ami abból látszik a legjobban, hogy az ehhez hasonló meccsek egy éve még döntetlenre végződtek, most pedig sikerrel zártuk a találkozót. Fontos kiemelni, hogy fantasztikus dorogi közönség előtt játszhattunk, a csapat nevében ezúton is köszönjük a mai buzdítást. Dorogon ma is elképesztő módon él a labdarúgás, sok sikert kívánunk a város futballjának."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu