Európában is dobbantott a Swansea City

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 20. 09:04
A Swansea City történelmi győzelmet aratott Valenciában, a hazaiak gyorsan tíz főre fogyatkozó csapata ellen. A wales-i együttes ugyanis története során először jutott európai kupa főtáblájára, és egy fantasztikus, egyben teljesen megérdemelt győzelemmel mindjárt dobbantott is: a csoport - papíron - legnehezebb meccsét 3-0-s idegenbeli győzelemmel abszolválta.


 

A Swansea City az előző szezonban megnyerte az angol ligakupát, így indulhatott az Európa-ligában. A harmadik selejtezőkörben csatlakozott, ahol a svéd Malmöt győzte le simán (4-0, 0-0), majd a rájátszásban a román Petrolul Ploiestin (5-1, 1-2) lépett át.

A főtáblán az A-csoportba került, ahol a svájci St. Gallen, az orosz Kuban Krasznodar és a spanyol Valencia együtteseivel került össze. Utóbbi egyértelműen a legerősebbnek tűnt a négyesben, Michael Laudrup csapata pedig az első fordulóban pedig mindjárt a legnehezebb feladatot kapta - Valencia idegenben.

Igaz, a spanyol csapat már a 10. percben tíz főre fogyatkozott, miután kiállították Adil Ramit, de a vendégek trénere szerint nem csak ezen múlt a győzelem. "Persze nagy hatással volt a játékra a piros lap, de pályafutásom során számtalan meccset láttam már, amikor egy csapat 10 emberrel is megnyert ilyen meccseket" - mondta Laudrup.

"Mi azonban végig uraltuk a meccset, az első perctől a utolsóig. Három gólt szereztünk, és szerintem lehetett volna ez több is. Nagyon elégedett vagyok, hogy egy olyan nagy csapat otthonában tudtunk győzni, mint a Valencia. Jó volt látni, hogy a játékosaim elhitték magukról, hogy ilyen stadionokban is nyerni tudnak. Nem fogom elfelejteni ezt az estét."

"A kiállítás volt a fordulópont, mi pedig gyorsan gólt szereztünk utána - tette hozzá a wales-iek meghatározó spanyol csatára, Michu. - Addig idegesek voltunk. Óriási eredmény egy ilyen nehéz stadionban kapott gól nélkül lehozni a meccset. Megérdemeltük a győzelmet, még ha a piros lap sokat is segített. Bárki is az ellenfél, mi csak megpróbálunk jól játszani. Wilfried Bony pedig remek játékos, fontos gólokat szerez idén."

A VALENCIA - SWANSEA CITY EURÓPA-LIGA-MECCS GÓLJAI:

UEFA EURÓPA-LIGA 2013/2014
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ:
VALENCIA (spanyol) - SWANSEA CITY (wales-i) 0-3 (0-1)
Valencia, Mestalla, V.: Serge Gumienny (belga)
VALENCIA: Guaíta - Barragán, Rami, Marhieu, Guardado - Fuego, Banega (csk) - Feghouli (Pabón 59.), Canales (Bernat 66.), Cartabia (Ricardo Costa 14.) - Hélder Postiga Vezetőedző: Miroszlav Djukics
Cserék: Diego Alves (kapus), Jonas, Pabón, Bernat, Alcácer, Ricardo Costa, Parejo

SWANSEA CITY: Vorm - Rangel (csk, Davies 56.), Flores, Amat, Tiendalli - Canas, De Guzmán - Dyer (Lamah 65.), Michu (Shelvey 77.), Pozuelo - Bony Menedzser: Michael Laudrup
Cserék: Tremmel (kapus), Shelvey, Lamah, Routledge, Monk, Vázquez, Davies

Gólszerzők: Bony (14.), Michu (58.), De Guzmán (62.)
Sárgalap: Fuego (45+1.), Banega (78.) ill. Rangel (14.)
Kiállítás: Rami (10.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Padlóra küldték a Valenciát
Folytatódott a Valencia vesszőfutása az idényben, a Denevérek három vereséggel a hátuk mögött az Európa-liga nyitófordulójában is kapituláltak, nem is akárhogy, 3-0-val maradtak alul a Mestallában a Swansea-vel szemben. Adil...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu