Értékes Vidi-döntetlen Pozsonyban

Létrehozva: 2012. július 19. 22:16
Elégedett lehet a Videoton az Európa-liga-nyitányával, hiszen a selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén az általa a legnehezebb kapható ellenfélnek titulált Slovan Bratislava otthonában gólt szerzett és nem kapott ki.


A cas.sk honlap beszámolója szerint a találkozó előtt - még a stadionon kívül - megpróbáltak összecsapni egymással a rivális drukkerek, az eset során egy magyar és több szlovák szurkolót is őrizetbe vettek. A szakadó eső a kezdésre "megkegyelmezett" a mérkőzésnek, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen tekintett meg.

Jól kezdték a mérkőzést a piros-kékek, akik már a 6. percben lövéssel jelentkeztek, még ha a labda messze is szállt el a kaputól. Aztán a belendülő és többet kezdeményező hazaiak szereztek vezetést: Peltier adott be jobbról, Sebo pedig jobbal, félfordulattal a kapu bal oldalába lőtt, a labda megpattant, mielőtt a kapuba csorgott volna.

A válasz nem váratott sokat magára: Oliveira ráadásul nem aprózta el: Sándor indult meg, Nikolicsot akarta kiugratni, de egy védőről a szélső elé pattant a labda, ő pedig tolt rajta egyet, majd 16 méterről a bal felsőbe tekert.

A második félidőben bekezdett a Slovan, Bozsovicsnak nagyot kellett védenie egy szöglet után, de a vendégek védekezésükre alapozva, kockázatot nem vállalva magabiztosan tartották a lépést és az eredményt. Sőt, a hajrában Kovac előbb Torghelle, majd Oliveira lövésénél védett hatalmasat, ha az bemegy...

De, így sem panaszkodhat a magyar ezüstérmes, döntetlennel távozott Pozsonyból, ráadásul gólt szerzett, így az eredetihez képest negyedórával 20:30-ra csúsztatott mérkőzésen már a 0-0 is továbbjutását eredményezné.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Slovan Bratislava-Videoton 1-1 (Sebo 26., Oliveira 30.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bravúros Honvéd-vereség az Anzsitól
Az első félidő offenzíváját túlélve csak 1-0-ra kapott ki a Honvéd az Anzsi Mahacskalától csütörtökön az Európa-liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén, így minden esélye megmaradt a jövő heti budapesti visszavágóra....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu