Bravúros Honvéd-vereség az Anzsitól

Létrehozva: 2012. július 19. 18:52
Az első félidő offenzíváját túlélve csak 1-0-ra kapott ki a Honvéd az Anzsi Mahacskalától csütörtökön az Európa-liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén, így minden esélye megmaradt a jövő heti budapesti visszavágóra.


Sokan féltették az NB I negyedik helyezettjét a dúsgazdag oroszoktól, talán jogosan. Csak az utolsó fordulóban harcolta ki a nemzetközi szereplést és csak Győr eltiltásával jutott lehetőséghez, majd bár 3-0-val verte az albán Flamurtarit, egyik mérkőzésen sem nyújtott meggyőző teljeítményt, különösen védelme tűnt sebezhetőnek.

A legnagyobb sztárjait, így Samuel Eto'ót, Jurij Zsirkovot, Chris Sambát, Mbark Buszufát mind bevető Guus Hiddink legénysége ugyanis alaposan bekezdett, és az első félidőben a térfeléről alig engedte ki a Honvédot.

A hat-hét hatalmas gólszerzési lehetőségből azonban csak egyetlen szerencsés találatra futotta, amelyet a brazil Jucilei szerzett a 22. percben, lövése Ignjatovics lábán irányt változtatva landolt a kapuban. Eközben a kameruni csatársztár jobbos bombája például csak a kapufán landolt, míg több próbálkozás a ketrecet sem találta el.

A szünetre tehát összetehette a két kezét a fővárosi együttes, hogy eggyel megúszta, de utána méterekkel feltolva védekezését meg tudta fogni az Anzsit, amely csak passzolgatta körbe a labdát, lehetőséget nem nagyon tudott kidolgozni a második félidőben. Lényegében nagyobb megpróbáltatás nélkül maradt az 1-0, ami bravúrral ér fel.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik a Bozsik Stadionban.

EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS:
Anzsi-Honvéd 1-0 (Jucilei, 22.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu