Elutasítottak Szélesiék fellebbezését

Szerző: MTILétrehozva: 2011. augusztus 16. 13:21
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden elutasította a Szélesi Zoltánt is foglalkoztató görög Olimpiakosz Volosz fellebbezését, így érvényben maradt az együttes kizárása az Európa Liga idei szezonjából.


Az uefa.com-on olvasható közlemény szerint a kontinentális szervezet a fegyelmi bizottság másik szankcióját sem változtatta meg, így a Volosz további három évig nem szerepelhet a nemzetközi kupákban - igaz, ezt a büntetést öt évre felfüggesztették.

A Volosznak tíz nap áll rendelkezésére, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé vigye az ügyet.

A fegyelmi bizottság múlt csütörtökön a görögországi bundabotrányban játszott szerepe miatt zárta ki az EL-ből az együttest, amely a selejtező harmadik fordulójában a luxemburgi Differdange gárdáját búcsúztatta, s a francia Paris Saint-Germainnel találkozott volna a csoportkörbe jutásról döntő párharcban. Az UEFA azonban Szélesiék kizárása után, múlt pénteken úgy döntött, a luxemburgi alakulat csaphat össze a PSG-vel a most csütörtökön és egy héttel később sorra kerülő 4. selejtezőkörben.

Szélesi csapatát július végén a bundabotrány miatt száműzték a görög élvonalból is, ám múlt szerdán a helyi szövetség fellebbviteli bizottsága helyt adott a klub fellebbezésének, és visszavette az együttest a legjobbak közé, igaz, a szezont 10 pont levonással kezdi meg.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu