Elmarad a sztrájk a Ligue 1-ben!

Szerző: MTILétrehozva: 2013. november 14. 16:32
Az októberi bejelentéssel ellentétben mégsem lépnek sztrájkba november utolsó hétvégéjén a francia labdarúgó-bajnokság első- és másodosztályának klubjai a kiemelt jövedelmek tervezett 75 százalékos adóterhe ellen. Egy márciusi döntés értelmében nem az érintett munkavállalók, hanem az őket foglalkoztató cégek fogják befizetni az államkasszába két esztendőn át az évi egymillió eurónál többet kereső alkalmazottak után az egymillió feletti részre vonatkozó 75 százalékos adót.


"Tovább tárgyalunk, és megpróbáljuk megoldani a helyzetet, de nem vetjük el végleg a sztrájk ötletét" - mondta csütörtökön Jean-Pierre Louvel, a francia profi klubok uniójának (UCPF) elnöke, aki korábban közölte: az adó igazságtalan és foglalkoztatás-ellenes, ráadásul visszamenőleges hatású, ezért elfogadhatatlan.

A futballklubok irányítói attól tartanak, hogy Franciaország el fogja veszíteni a legjobb játékosait, a klubok versenyképessége zuhanni fog Európában, és az állam is elveszti a legjobb adófizetőit. Becslések szerint 14 klubot és mintegy 120 játékost érintene az új adókötelezettség.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu