Ellentétes filozófiák londoni csatája

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 5. 16:12
Szerdán este ismét az Emirates Stadionra figyel a futballvilág, lévén két, meglehetősen eltérő klubfilozófia "terméke", vagyis az Arsenal és a Manchester City csap össze a Premier League szuperrangadóján. Ősszel a londoniak meglepően sima, 3-0-ás győzelmet arattak idegenben, ezért is feni a fogát Roberto Mancini együttese Arsene Wenger csapatára. A találkozó tétjét fokozza, hogy csak a győztes marad látótávolságon belül az aranyéremért zajló harcban, a vesztesnek már jóval nehezebb dolga lesz a folytatásban. Persze, a listavezető Manchester United stábja és szurkolótábora abban bízik, hogy a csúcstalálkozó döntetlennel zárul...


 

PREMIER LEAGUE, 22. FORDULÓ:
Arsenal-Manchester City 21 ó - SH-ÉLŐ
Emirates Stadion, v.: Mike Jones
Az Arsenal várható kezdőcsapata: Fabianski - Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy - Song, Wilshere - Walcott, Fabregas, Nasri - Van Persie.
A Manchester City várható kezdőcsapata: Hart - Boateng, Kompany, Lescott, Kolarov - De Jong, Barry - Adam Johnson, Yaya Touré, Silva - Tévez.

 

A Vörös Ördögök ugyanis kedden este hozták a kötelezőt, legyőzték a Stoke Cityt az Old Traffordon, így ha nem is páholyból, de viszonylag kényelmes pozícióból figyelhetnek Londonra.

A sportág rajongói remélik, az elsősorban a fiatal tehetségekre és néhány rutinosabb klasszisra építő Arsenal és a fonttízmilliókból alaposan megerősített Manchester City összecsapása kielégíti az igényeket. Tény, néhány hónappal ezelőtt igen mozgalmas és érdekes rangadót vívott egymással a két csapat, akkor váratlanul nagy különbség mutatkozott a pályán is, nem csak a klubfilóziában. A londoniak francia menedzsere, Arsene Wenger ezúttal is külön hangsúlyt helyezett az eltérésekre...

Sallangmentes birminghami győzelemmel (3-0) feledtette az Arsenal a wigani kisiklást, és azok után, hogy a Chelsea ellen rangadót nyert, a Manchester Citynek sem kegyelmezne. Az Ágyúsok önbizalmat meríthetnek az őszi mérkőzésből, igaz, a 3-0-s idegenbeli győzelemnek kellően „megágyazott” Dedryck Boyata korai kiállítása.

Azóta viszont mind érettebb játékot mutat a City, és noha az elmaradt meccsek nélkül aligha állhatna a dobogó második fokán, az érési folyamatot nehéz nem észrevenni. Ha ponttal, pontokkal akar távozni az Emiratesből, a Cesc Fabregas, Samir Nasri párost mindenképp ki kell kapcsolnia – ha őket sikerül megfogni, az már „tárgyalási alap”. Emmanuel Adebayor, Kolo Touré és Patrick Vieira egykori csapata otthonában léphet pályára.

„Magabiztos a csapatom, a játékosok erősen hisznek magukban. Éhesek a sikerre, nagyon motiváltak és fizikailag is remek állapotban vannak. Igaz, Karácsonykor frusztrált bennünket az elhullajtott két pont, de ezért is örülök annak, hogy legutóbb már jobb teljesítményt nyújtottunk. Tudjuk jók, az Újévben mindig akad egy olyan csapat, amely remek formába lendül és végül bajnok is lesz. Ezért tartjuk fontosnak, hogy folyamatosan jó legyen a formánk” – tette hozzá a francia szakember.

A túloldalon azért nem olyan jó a helyzet, legalábbis, ha azt vesszük, hogy sérülés miatt nem léphet pályára a kulcsembernek számító Mario Balotelli és David Silva. De azért hűtik a pezsgőt a City hívei, lévén az elmúlt másfél évnek megfelelően ismét nagyot robbantott klubjuk az átigazolási szezonban. Edin Dzeko érkezése kész ténynek tekinthető, de Roberto Mancini menedzser most még nem erre figyel, sőt!

„Minden mérkőzés nehéz, de ez a szokásosnál is nehezebb lesz. Ellenfelünk ugyanis évek óta együtt játszik, összeszokott, míg mi négy vagy öt hónapja csiszolódunk. Ez a legfőbb különbség, de nem vitatható, mindkét csapatban rengeteg tehetséges játékos szerepel. Folyamatosan fejlődik az együttesünk, csak amiatt szomorkodom, hogy Mario Balotelli és David Silva sem játszik. De a sérülések tényével nem tudok mit kezdeni. De biztos, a helyükre lépő játékosok is remek futballisták” – szögezte le Mancini.

 

EGYMÁS ELLENI MÉRLEG:
  Arsenal-győzelem döntetlen Manchester City-siker
Bajnokság 84 38 43
FA Kupa 2 0 1
Ligakupa 5 1 1
Más 1 0 0
Összes 92 39 45

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu