Elítéltek négy szerb futballhuligánt

Szerző: MTILétrehozva: 2011. február 2. 16:10
Öt évre kitiltották Olaszország területéről azt a négy szerb futballhuligánt, aki a botrányt okozók között volt a tavaly októberi, genovai olasz-szerb Európa-bajnoki selejtezőn. A 24 és 30 év közötti férfiakat - akik a történtek óta vizsgálati fogságban voltak - eredetileg 22, illetve 24 hónapos börtönnel sújtotta volna a helyi bíróság, de kérésükre a bíró végül beleegyezett abba, hogy öt évre szóló kitoloncolásra váltsák a büntetést. Másik négy szerb huligán ügye márciusban kerül a genovai bíróság elé. Az október 12-i meccs hat perc után félbeszakadt, miután a vendégek drukkerei pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára.


 

A szurkolók már napközben összecsaptak a rendőrökkel, és saját csapatuk buszát is megtámadták. A rendbontásban 16 ember megsérült, s a polgármesteri hivatal legalább 80 ezer euróra becsülte a városban keletkezett károkat.

A találkozóért járó három pontot, 3-0-s eredménnyel az olaszok kapták, s az európai szövetség fegyelmi bizottságának döntése alapján a szerbek zárt kapuk mögött kötelesek megrendezni a következő hazai tétmérkőzésüket, a március 25-i, északírek ellenit.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu