Elek: Önbecsülésünk sem maradt...

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 12. 10:33
Összetörten nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai, akik péntek este megalázóan súlyos, 8-1-es vereséget szenvedtek Hollandiában világbajnoki selejtezőmérkőzésen.


"Nem találok szavakat, megaláztuk saját magunkat - fogalmazott a találkozó után Varga József. – Nem tudok semmi pozitívumot mondani, amit ma a pályán nyújtottunk, az értékelhetetlen. A mai mérkőzésen ennyi volt a különbség a két csapat között, esélyünk sem volt". A Middlesbrough légiósa hozzátette: megpróbáltak gyors ellentámadásokra berendezkedni, ám a hollandok minden egyes apró hibát kihasználtak és könyörtelenül megbüntettek.

A magyaroknak ugyan matematikai esélyük még van a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzésére, de a papírforma szerint harmadik vagy negyedik helyen végeznek majd. Amennyiben Hollandia legyőzi Törökországot a keddi zárókörben, akkor harmadik lehet a válogatott. A második helyhez az is kellene, hogy Románia ne nyerjen Észtország ellen Bukarestben, de erre kicsi az esély az eddigi eredmények alapján.

"A többi mérkőzés alapján úgy gondolom, talán megérdemeltük volna a pótselejtezőt, nálunk jobb csapatot is legyőztünk, de ezzel a mai mérkőzéssel, illetve a bukaresti vereségünkkel leromboltunk mindent" - összegzett Varga.

Hajnal Tamást a szünetben Elek Ákos váltotta, aki több mint két évvel ezelőtt éppen az Amsterdam ArenA-ban debütált a nemzeti csapatban. "Akkor 6-1 lett a vége, nem gondoltam volna, hogy lesz rosszabb is, soha többé nem akarok ebben a stadionban játszani. Ki lehet kapni, de nem így, sajnos az önbecsülésünk sem maradt meg a végén. Nekik minden bejött, mi meg csak kerestük önmagunkat" - mondta a diósgyőri labdarúgó.

A magyar labdarúgó-válogatott beállította története legnagyobb különbségű vereségét, 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Dzsudzsák elbújna szégyenében
A magyar labdarúgó-válogatott játékosai magukba roskadva nyilatkoztak Amszterdamban a 8-1-es világbajnoki selejtezős vereség után, de Dzsudzsák Balázs és Hajnal Tamás legalább megosztotta gondolatait a sajtóval – nem úgy Bogdán...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu