Egyik legjobbja vágyódik el a Cityből

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 16. 12:15
Adam Johnson mindennél és mindenkinél jobban szeretné, ha a Manchester Cityből bajnok lenne, az egyetlen apró bökkenő csak az, hogy ezt legfeljebb a kispadról teheti meg. A középpályás ugyanis alig játszik, ez pedig általában senkinél sem szül jót. Nála sem: elege is lett a mellőzöttségből.


A 23 éves szélső minden vágy, hogy játsszon, de ha Roberto Mancini menedzser nem teszi ezt neki lehetővé, minden szívfájdalmával együtt tovább kell állnia. A dolog érdekessége, hogy Johnsont éppen Mancini vette meg januárban a Middlesbrough-tól, 8 millió fontért.

"Lehet, hogy még korai, de el kell ezen gondolkodnom - nyilatkozta az angol válogatott futballista, aki a Manchester United elleni derbin is mindössze 17 percet kapott az olasz trénertől. - Borzasztó, ha alig játszol, főleg mondjuk egy olyan meccsen, mint az MU elleni. Oké, hogy rotáció, meg minden, de én futballozni szeretnék, mert alig vagyok a pályán. Ám úgy látom, bármennyire keményen edzek, semmi sem változik."

Pechje van Johnsonnak, hiszen Mancini úgy véli, inkább csereként hasznosabb a csapat számára, mint kezdőként. A fiatal játékos ezt sem így látja.

"A tavalyi szezonban is bebizonyítottam, hogy sokkal jobban megy a játék, amikor kezdek. Imádok támadni, imádok gólokat lőni és látni, ahogy a szurkolók őrjöngenek! Egy taktika nemcsak abból áll, hogy álljunk be védekezni, ne kapjunk gólt, majd esetleg találjunk mi egyet - ostorozta a talján taktikáját a játékos. 

Mancini igyekezett lehűteni a kedélyeket.

"Amikor fiatal vagy, hajlamos vagy azt hinni, te vagy a top - kezdte reakciójában az olasz. - Adam Johnson fiatal, nem érti még teljesen ezt a játékot. Akkor tud fejlődni, ha játék közben folyamatosan gondolkodik. Még csupán huszonhárom éves, húsz Premier League-meccset játszott, ettől még nem csúcsfutballista. Tovább kell dolgoznia, mindenben a csapat érdekeit kell szolgálnia. Ha ezt el tudja érni, akkor lehet belőle sztárjátékos."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Csak küzdelem, más semmi a City-Uniteden
Gól, de helyzet sem volt a manchesteri városi derbin a Premier League 12. fordulójának rangadóján. A Chelsea és az Arsenal győzött, míg a Liverpool erejéből csupán 1-1-es döntetlenre futotta Wiganben. Gera Zoltán csereként állt...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu