Egervári mester Eb-ről és Hollandiáról

Szerző: CZOLétrehozva: 2012. július 3. 19:45
Egervári Sándor a helyszínen tekintette meg a vasárnapi Európa-bajnoki döntőt, és a SportHirado.hu-nak nyilatkozva elárulta, hogy szerinte is a legjobb csapathoz került-e ismét a trófea, illetve melyik együttes okozta számára a legnagyobb csalódást. Utóbbi kérdésünkkel már a közelgő világbajnoki selejtezőket is érintettük.


 

A magyar válogatott ugyan – a közelmúlt hagyományainak megfelelően – nem jutott ki a lengyel-ukrán Európa-bajnokságra, de szövetségi kapitányunk a kijevi stadion lelátójáról figyelte a spanyol-olasz döntőt. Gondolatait honlapunkkal is megosztotta.

„A spanyolokat sokan kritizálták az egész torna alatt, de én nem tartozom közéjük. Az olaszok ellen is az történt a pályán, amit ők szerettek volna, néhány percet leszámítva nem volt kérdéses, melyik a jobb csapat” – fogalmazott Egervári Sándor.

„Olaszország messze nem azt a játékot nyújtotta, mint az Eb-n korábban, ezt leginkább a fáradtságnak tudom be. Andrea Pirlo remek teljesítményt nyújtott az egész kontinensviadalon, de épp a legfontosabb meccsen nem brillírozott. Így nem lehet megverni Spanyolországot.”

„Ezzel a rövidpasszos játékkal nem lehet mit kezdeni, mert olyan játékosok teszik lábról lábra a labdát, akik külön-külön is világklasszisok, nemhogy együtt! Élvezet nézni ezt a futballt.”

Több különböző szavazáson, így az UEFA voksolásán is Andrés Iniestát választották az Európa-bajnokság legjobb játékosának. A kapitány nem száll vitába a döntnökökkel.

„Iniesta és Xavi produkciója egészen bámulatos volt, de ha választanom kell közülük, akkor én is Iniestának ítéltem volna oda a díjat. Elképesztő klasszis, és a pályán kívül is végtelenül szimpatikus. Megérdemelte ezt az elismerést.”

A torna negatív szenzációjának a hollandok bukdácsolását tartja a szakember, és mivel a mieink egy vb-selejtezőcsoportban szerepelnek velük, érdemes itt kissé elidőzni.

„Hollandia nem keltette csapat benyomását, az öltözői feszültség az eredmények rovására ment. Hogy mit tennék a leendő holland kapitány helyében? Azokat, akikkel képtelenség együtt dolgozni, nem szabad behívni a keretbe.”

„Mindettől függetlenül senki se higgye azt, hogy könnyű meccseket játszunk majd ellenük. Klubcsapatnál nagyon nehéz lenne orvosolni ezt a szituációt, de válogatottnál, új kapitánnyal megoldható.”

Mi azért reméljük, mégse.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu