Egervári jobbnak látja az összképet

Szerző: MTILétrehozva: 2012. május 28. 18:00
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tavasszal több jó teljesítményt nyújtó játékos volt a külföldi bajnokságokban, mint az ősz folyamán.


 

„Az összkép egy picit jobb, és nagyon remélem, hogy a következő őszön minden játékosunk meghatározó szerepet tud majd betölteni a saját csapatában, mert ez számunkra rendkívül fontos lenne” – mondta a szakember a telki edzőközpontban, ahol hétfőn kezdte a felkészülést a nemzeti csapat a pénteki, prágai, csehek elleni, illetve a három nappal később a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő, írek elleni barátságos mérkőzésre.

„A kollégáimmal együtt nagyon sok mérkőzést elemeztünk, és a szükséges információkat megadtuk játékosainknak. Bízom benne, hogy az utasítások segítségével a játékosok képesek lesznek jó teljesítményt nyújtani."

Egervárinak egy helyen változtatnia kellett a keret összetételén, mivel az újpesti Lipták Zoltán a Videoton elleni, vasárnapi bajnoki mérkőzésen megsérült. Helyette a Budapest Honvéd védője, Debreceni András kapott meghívót. Az edző hangsúlyozta, nagyon örül, hogy számíthat a magyar bajnokságban remek teljesítményt nyújtó játékosokra, illetve a légiósok közül is egyre többen játszanak kiemelkedően klubcsapataikban.

A bajnokságot és a Magyar Kupát veretlenül megnyerő Debrecen csapatkapitánya, Szakály Péter újoncként került be a válogatott keretébe. A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének szavazásán őt választották az elmúlt szezon legjobb mezőnyjátékosának.

„Külön öröm és megtiszteltetés számomra ez a díj, mert a játékostársak és az edzők, tehát a szakmabeliek szavazták meg – mondta Szakály. – Csapatunkból szinte mindenki megkaphatta volna, hiszen többen is kiegyensúlyozottan, jól teljesítettek, az én esetemben ez csak hab a tortán. Nagyon remélem, hogy fel tudtam töltődni az elmúlt egy-két napban, hiszen új feladat, új kihívás vár rám a válogatottban, amelynek igyekszem megfelelni. Ez egy új impulzus, remélem, meg fogom kapni a lehetőséget, és tudok vele élni."

Németh Krisztián az elmúlt idényt Görögországban kezdte, majd az NB II-es MTK-ban folytatta, végül Hollandiában fejezte be. A 23 éves támadó az MTI érdeklődésére elmondta, terveinek megfelelően jól sikerült a hollandiai időszak, azt azonban még nem tudja, marad-e az RKC Waalwijk együttesében.

„Saját minimális elvárásomnak megfeleltem, újra bekerültem a nemzetközi futballközegbe, remélem, a következő szezonom még jobb lesz - nyilatkozta a csatár. - Még egy évig szerződés köt az Olimpiakoszhoz, ha abból ki tudnánk szállni, mindenképpen maradnék mostani csapatomnál, Hollandiában."

„Egervári Sándor beválogatott akkor is, amikor nem ment úgy a futball, ahogy korábban, ezért köszönettel tartozom neki. Megpróbálom ezt úgy meghálálni, hogy amikor pályára kerülök, száz százalékot nyújtok" – tette hozzá Németh.

A hét éve Belgiumban légióskodó védő, Juhász Roland az Anderlechttel negyedik bajnoki aranyérmét gyűjtötte be idén, ám a közelmúltban ujjműtéten esett át. A rögzítő segédeszközt a nap 24 órájában viselnie kell, ennek ellenére úgy tűnik, pályára léphet a magyar válogatott soron következő két barátságos mérkőzésén.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu