Edzőlegenda az újpesti stábban

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 29. 11:24
A hét eleji híreknek megfelelően a nemrég menesztett Kovács Zoltán helyett a legendás Leo Beenhakker lett az Újpest FC új sportigazgatója. A holland szakember három évre kötelezte el magát. Ezt Bartha Csaba ügyvezető jelentette be a klub pénteki sajtótájékoztatóján.


A 68 éves Beenhakker 1972-ben a Cambuurnál kezdte edzői karierjét, majd 1979-ben már az Ajaxnál tevékenykedett. A szakember 1981-ig dirigálta az amszetrdamiakat, később a Real Zaragoza, a Real Madrid (1986-89), újra az Ajax (1989-91) kispajára került.

Tizenkilenc éve ismét a Real alkalmazta, majd a Grasshoppersnél és a Feyenoordnál is dolgozott. Vezette a szaúdi, a trinidadi és a lengyel nemzeti tizenegyet is. Az elmúlt hónapokban a Feyenoord technikai igazgatója volt.

A kiváló edző kétszer az Ajax, egyszer a Feyennord vezetőjeként volt holland bajnok. A Real Madriddal három bajnoki aranyat ünnepelhetett, egyszer-egyszer Király- és Spanyol Szuperkupa-győztes volt.

LEO BEENHAKKER NYILATKOZATA
„Az elmúlt év során többször is megfordultam Magyarországon, és jó néhányszor kilátogattam Újpestre is, hiszen az volt a feladatom a Feyenoordnál, hogy tehetséges játékosokat próbáljak a klubhoz szerződtetni" – nyitotta az ujpestfc.hu-n olvasható nyilatkozatát a szaktekintély. –  Újpesten sok ügyes fiatalt láttam, többek között Simon Krisztiánt is, de szerencsére nem ő volt az egyetlen. Ebből kifolyólag az elmúlt fél évben szorosabb kapcsolatba kerültem az Újpest FC-vel, különösképpen Tolnai Sándor tulajdonossal. A múlt héten vettük fel a kapcsolatot, és ekkor kezdtünk el beszélgetni arról, hogy esetlegesen én is szerepet vállalnék abban a munkában, amelynek eredményeként a klub ismét elfoglalhatja azt a helyet, amely tradíciói alapján megilleti. Azért is vállaltam el a felkérést, mert több meccsét láttam a csapatnak, és tetszett az a filozófia, hogy sok fiatalnak lehetőséget adnak a bizonyításra. Múlt héten kiutazott Hollandiába dr. Bartha Csaba, és felkért arra, hogy vállaljam el a sportigazgatói tisztséget, nekem pedig mivel más konkrét tervem nem volt, úgy döntöttem belevágok. Nagyon szeretek dolgozni, a világ szinte minden táján volt csapatom, szeretem az embereket és a kihívásokat. Olyan munkatársak között érzem jól magam, akik ambiciózusak, és úgy látom, Újpesten a menedzsmentben, valamint a csapat körül dolgozóknak is céljaik vannak, én pedig remélem, hozzá tudok járulni ahhoz, hogy az Újpest név régi fényében tündököljön. A részvétel önmagában soha nem elég, az Újpest egy komoly klub, amelynek komoly célokért kell küzdenie. Az én dolgom nem csak az lesz, hogy a játékosok közötti kapcsolatot alakítsam, ez elsősorban ugyanis a technikai vezető és edzői feladatat. Az első pár nap még az ismerkedés és a tájékozódás jegyében telik majd el, szeretnék megismerkedni a klub alkalmazottaival, a játékosokkal, és miután ez megtörtént, azután lehet belekezdeni az érdemi munkába. Azt gondolom, hogy óriási potenciál van az Újpest jelenlegi keretében, én a magam részéről pedig azt tekintem fő feladatomnak, hogy tovább segítsem fejlődésüket, és egyengessem útjukat. Ahogy már mondtam többször jártam Magyarországon az elmúlt néhány hónapban, de a bajnokságról, illetve a csapatok erejéről még nem lenne korrekt, ha véleményt formálnék. Azt gondolom két hónap múlva már tisztábban látok majd mindent."

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu