Eddig ismeretlen tűz hajtja a Bayernt

Létrehozva: 2012. április 2. 20:14
A Bayern München múlt heti 2-0-s győzelme a Stade Vélodrome-ban már valószínűsíti az Olympique Marseille elleni párbaj végkimenetelét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Főleg, mert a májusi döntő Münchenben lesz, így a bajor csapat várhatóan mindent el fog követni, hogy eljusson odáig.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

BAYERN MÜNCHEN–OLYMPIQUE MARSEILLE - kedd, 20:45

München, Allianz Arena, vezeti: Svein Oddvar Moen (norvég).

VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kroos - Robben, T. Müller, Ribéry - Gomez.

OLYMPIQUE MARSEILLE: Mandanda - Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel - Kaboré, Mbia - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew - Remy.

 

A közelmúlt BL-tapasztalata is a németek oldalán áll, hat éven belül negyedik alkalommal jutottak el legalább a negyeddöntőig, míg az Olympique Marseille legjobb helyezése ugyanez idő alatt a tavaly elért - és elbukott - nyolcaddöntő volt.

Ugyanakkor mindkét csapat volt már végső győztes is, a franciák az újjáalakult BL első kiírását nyerték meg 1993-ban, a bajorok pedig 2001-ben értek Európa csúcsára. Didier Deschamps, az OM jelenlegi mestere mindkét finálén ott volt. Előbb győztesként, a francia csapat kapitányaként, utóbb vesztesként, a Valencia be nem cserélt kispadosaként.

A Bayern legutóbb 2010-ben játszott döntőt, az Internazionale ellen 2-0-ra kikapott, mostani erejéről pedig legyen elég annyi, hogy otthon sima 7-0-lal küldte haza azt a svájci Baselt, amellyel még a Manchester United sem bírt a csoportban. A kiscsapat kifulladt.

A Bayern minden hazai meccsét megnyerte a 2011/2012-es BL kiírásban, de még impozánsabb a korábbi évek mérlege: 13 hazai meccsből tizenkettőt behúzott. Ugyanakkor az OM már nyert Németországban az idei szezonban, 3-2-re győzte le a Bundesligában listavezető, de a BL-ben tapasztalatlanabb Borussia Dortmundot a tavaly decemberi csoportkörökben.

"Természetesen nálunk van a pszichológiai előny az első meccsen aratott győzelem miatt, de a Marseille a Dortumnd ellen már bebizonyította, mire képes a Bajnokok Ligájában" - mondta a meccs előtt Jupp Heynckes, a bajorok trénere.

A szakvezető elmondta, hogy a legerősebb kezdőcsapatát küldi pályára kedd este az Allianz Arénában.

Még az sem befolyásolja, hogy Toni Kroos, Thomas Müller, Jérome Boateng és Luiz Gustavo nem kaphat sárga lapot, mert akkor ki kell hagynia a következő - valószínűleg Real Madrid elleni - meccset. "Elég intelligens játékosaink vannak, akik tudnak viselkedni a pályán."

"Már csak a tudat miatt is, hogy a BL-döntő a mi stadionunkban lesz, arról álmodozunk, hogy ott leszünk - nyilatkozta Philip Lahm, a bajorok válogatott védője a L'Equipe-nek. - Úgy tűnik, a Barca és a Real más szintet képvisel, de ha jó napunk van, bármi lehetséges, bárki ellen. Nagyon fontos, hogy a Marseille ellen mi lőjük az első gólt."

 


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu