Eb: milliók keresték fel Lengyelországot

Szerző: MTILétrehozva: 2012. július 5. 12:22
Közel 3,6 millió szurkoló látogatott el a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság lengyelországi csoportmérkőzéseire.


 

A Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet összegzése szerint az országban rendezett 15 mérkőzést összesen 110 országból 652 ezren tekintették meg a stadionokban, míg a szurkolói zónák látogatottsága elérte a 2,883 milliót. Az öt szurkolói zóna (Varsó, Poznan, Wroclaw, Gdansk, Krakkó) mellett 400 másik helyszínen nézték tömegesen a szurkolók a meccseket az országban. Ezeket a helyeket összesen 2,5 millióan keresték fel.

A lengyel határőrség adatai szerint az ország keleti határát - amely egyben a schengeni övezet határa is - 836 728-an lépték át, míg a varsói, wroclawi, gdanski, poznani és krakkói nemzetközi repülőtéren további 250 501 személy utazott be az országba.

A stadionokban és szurkolói zónákban így összesen 3,541 millióan fordultak meg, ugyanakkor a rendbontások száma elenyésző, mindössze 126 volt, s ezek kapcsán összesen 622 szurkolót kellett előállítaniuk a lengyel rendőröknek.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu