Eb előtt: elmarad a varsói nyitómeccs

Szerző: MTILétrehozva: 2012. február 9. 19:35
Lefújták biztonsági okokból a varsói Nemzeti Stadion szombati nyitómeccsét. A hagyományosan nyár végén esedékes, de az aréna éles tesztelésére mostanra áthelyezett Szuperkupa-mérkőzésen a krakkói Wisla és a fővárosi Legia avatta volna fel a lengyel-ukrán labdarúgó Európa-bajnokság negyedik lengyel arénáját.


A január 29-én rockkoncerttel megnyitott stadion felkészültsége a rendőrség, a tűzoltóság, valamint a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat szerint elégtelen egy kiemelt biztonsági kockázatú mérkőzés megtartásához. Az értékelés szerint egyebek közt a falvastagság korlátozza a távközlést, így a szervezők és a biztonsági szolgálat szükség esetén nem tudnának egymással kommunikálni. A pálya gyepe is hiányos, de ezt várhatóan csütörtökön pótolja a kivitelező.

Grzegorz Lato, a lengyel futballszövetség elnöke biztos abban, hogy a február 29-re tervezett lengyel-portugál mérkőzéssel már sikerül felavatni a labdarúgó-Eb nyitómeccsének otthont adó pályát. Az 58 ezer férőhelyes aréna a városközpont közvetlen szomszédságában épült, egy régebbi stadion helyén, fehér-piros homlokzata a nemzeti lobogó színeit idézi. A hároméves építkezés több mint 355 millió euróba került.

Ami a Szuperkupa-találkozót illeti, könnyen elképzelhető, hogy azt már nem is rendezik meg, mert a beugró helyszínként felmerült gdanski arénában nincs mindenkinek megfelelő időpont, ráadásul a Legia nem is akar később játszani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eb 2012: brutális szállodaárak
Drasztikus mértékben emelik áraikat az ukrán szállodák a nyári futball-Európa-bajnokság idejére, ami miatt a versenyhivatal is vizsgálódik. A Delo napilap beszámolója szerint az áremelés olyan mértékű, amire nem volt példa...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: euro_2012varso
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu