Détári leköcsögözte a bírót, eltiltották

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 20. 13:55
Szeptember 4-én ismét kellemetlen helyzetbe hozta önmagát Détári Lajos. A jelenleg Vecsésen klubigazgatóként dolgozó egykori világválogatott labdarúgó a mai napig nem érti, miért tiltotta őt el az MLSZ mindennemű sportszakmai tevékenységtől, bár azt elismeri: a Diósgyőr elleni 1-0-s vereséget számon kérte a mérkőzés játékvezetőjén.


- Vágjunk a közepébe: miért kapott egy hónapos eltiltást?

- Komolyan mondom, fogalmam sincs. Erről talán az MLSZ illetékeseit kellene megkérdezni, hogy ugyan már, árulják el: miként fajulhatott odáig az ügy, hogy október harmadikáig eltiltottak?!

- Még csak nem is sejti?

- Kérem szépen, itt egy hivatalos, érvényben lévő ítéletről van szó, s ezt a büntetést az MLSZ szerint én már töltöm is… Úgyhogy nekem nem a sejtéseimről kellene nyilatkoznom, hanem arról, miért is szúrom annyira a szövetség szemét, egyáltalán: miért tiltottak el? De erről a mai napig nem kaptam hivatalos értesítést sem. Azaz: eltiltottak, de sem azt nem tudom, miért, sem azt, hogy – mitől? Most akkor ez azt jelenti, hogy nem tehetem be a lábamat a vecsési sporttelepre, vagy nem rúghatok bele a labdába, netán nem ülhetek egy asztalhoz a szponzorokkal? Elég sok dolgot megéltem már ebben a közegben, de ehhez foghatót még nem. A legrosszabb az egészben, hogy a védekezésre sem adtak lehetőséget. Meg sem hallgattak, csak döntöttek. Márpedig ha van lehetőségem az én verziómat is bemutatni, akkor viszek magammal hat tanút, akik igazolják az állításaimat.

- Most már beszéljünk arról, mi történt pontosan a meccsen, illetve azt követően?

- Csak annyi, hogy a szünetben és a lefújás után is elmondtam a véleményemet a játékvezetőknek… Úgy is mondhatnám, párbeszédet folytattam a bírókkal, de még mielőtt bárki rosszra, netán nyomdafestéket nem tűrő hangra gondolna, sietve kijelentem: csupán megkérdeztem tőlük, melyik meccset nézték?

- Ezért még nem tiltanak el valakit egy hónapra… Biztosan csak ennyi hangzott el?

- Rendben, így utólag visszagondolva mondhattam olyat, amit lehet, nem kellett volna, de…

- De?

- De a jegyzőkönyvbe mindössze egyetlen mondat került be, s az alapján biztosan nem tilthatnak el. Márpedig mégis eltiltottak, s hiába mondtam én bármit, akkor is csak arra az egy mondatra támaszkodhat a bizottság. Ezért vicces az egész.

- Mi volt az a mondat?

- Nem is mondat, hanem szó: köcsög. Ennyi. Döbbenetes, hogy ebből ilyen ügy kerekedik, miközben ezer ember láthatta, hogy egy rossz passzban lévő bírót küldtek a rangadóra, aki nemcsak a Vecsés, hanem a Diósgyőr kárára is tévedett, tehát abszolút nem volt a helyzet magaslatán. Aztán kiállította az egyik játékosunkat, ami szerintem nem ért piros lapot, s persze, hogy nehezményeztem a döntést. Klubigazgatóként ezt természetesnek tartom, egyszerűen tiltakoznom kell, ha méltánytalanság éri a csapatomat. Ugyan ki tilthatná meg, hogy megkérdezzem a bírót, miért állította ki tőlünk Radnait, amikor egy évben nem kevesebb, mint 3 millió 600 ezer forintot fizetünk a játékvezetők küldéséért. Akkor azt is mondják meg, melyik meccset nézték ennyi pénzért abban a két órában?! Nem beszélve arról, hogy öt meccsen három játékosunkat szórták ki piros lappal, amit azért túlzónak tartok. És ezek után arra sem veszik a fáradtságot, hogy megmondják, mit takar ez a büntetés. Felháborító!

Címkék: detari_lajos
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu