Détári és Lipcsei pro licences lett

Szerző: MTILétrehozva: 2012. szeptember 4. 19:37
Tizenhét szakember vehette át kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában a pro licences edzői diplomáját.


A végzettek között van hat korábbi válogatott labdarúgó, Détári Lajos, Horváth Ferenc, Mátyus János, Lipcsei Péter, Bódog Tamás és Vincze István, továbbá Bozsik Péter volt szövetségi kapitány, illetve Kenyeres Imre, a válogatott mostani másodedzője.

„Ezek a szakemberek idén májusban az európai szövetség megfigyelése és ellenőrzése alatt szerezték meg a létező legmagasabb európai futballedzői diplomát" - mondta Mezey György, a felnőttképzési intézet igazgatója. A szakmai képzés 420 órás modult foglalt magában, benne volt az angol nyelv oktatása is, a tanulmányok során olyan klubokhoz látogattak el, mint a Real Madrid, a Manchester United vagy a Borussia Dortmund.

Csányi Sándor MLSZ-elnök szerint a jelenlegi támogatási rendszer mellett nincs ok, ami miatt a magyar futball ne kerülhetne vissza a világ élvonalába, és ennek a folyamatnak a része az edzőképzés is.

„Az elmúlt két évben jelentős munkát végzett a szövetség, hogy az országban javuljanak a futball körélményei és az infrastruktúrája. Ennek köszönhetően a jövőben jobb csapatok állhatnak majd a pro licences edzők rendelkezésére, legalábbis ezt segíti elő a Bozsik-program, amelynek révén egyre több gyerek futballozik, és az utánpótlásképzés színvonala is emelkedett" - mondta Csányi.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu