Del Bosque kételkedett a címvédésben

Létrehozva: 2012. július 5. 14:20
Vicente Del Bosque egyáltalán nem vette biztosra, hogy a spanyol válogatott megvédi Európa-bajnoki címét, és elismeri, a szerencsét is segítségül kellett hívniuk. A hatalmas egyéniségeknek és a remek csapatszellemnek tudja be az újabb sikert.


 

A Furia Roja döcögve jutott el a döntőig, és bár ott gálajátékkal győzte le 4-0-ra Olaszországot, Vicente Del Bosque nem szállt el maguktól.

„Természetesen voltak kétségeim (a címvédés felől). Apró részletek döntöttek” – kezdte elemzését a Kicker német sportlapnak.

„Bruno Alves büntetője kifelé, Fabregasé viszont befelé pattant a kapufáról (a portugálok elleni elődöntőben), tehát szerencsések voltunk. A csapatom minősége viszont sohasem volt számomra kérdés.”

A torna előtt sokan pedzegették, a Real Madrid és a Barcelona játékosainak viszálya rányomhatja a bélyegét az Eb-re, ám Del Bosque szerint szó sem volt ilyesmiről.

„A csapat szeret együtt lenni. A játékosok negyven napot töltöttek összezárva, de semmilyen incidens nem volt. Mindenki, beleértve a cseréket, egy irányba tartott.”

Néhány év múlva azonban Xavi, Andrés Iniesta és Iker Casillas is szögre akaszthatja csukáját, ám a szakember úgy látja, van megfelelő utánpótlás.

„Az imént említett játékosok pótolhatatlanok, nélkülük nem tripláztunk volna, de biztos vagyok benne, hogy nélkülük is ütőképes csapatunk lesz.”

„Az olimpiai keretünk tele van tehetséggel, vagy ha a mostani együttest nézzük: Cesc Fabregas és Santi Cazorla is arra vár, hogy komolyabb szerephez jusson.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu