David Beckham elbúcsúzott

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 19. 00:54
Győztes meccsen, gólpasszal intett búcsút David Beckham a labdarúgásnak szombat este Párizsban, a PSG-Brest bajnokin (3-1), a francia élvonal utolsó előtti fordulójában. Az angol sztár kezdő volt, a csapatkapitányi karszalagot is viselhette, a 82. percben hívták le a pályáról. A könnyeivel küszködött, ekkor tudatosult mindenkiben, hogy ez lehetett az utolsó futballmeccse. Csapattársai a levegőbe dobálták, ünnepelték. Húsz év után köszönt el a focitól az MU, a Real, a Milan, az LA Galaxy, és az angol válogatott korábbi csillaga.


"Azt mondják, érezni kell, mikor állsz készen a visszavonulásra. Azt hiszem, hogy én most állok készen. Nehéz elhatározás, mert talán van még annyi bennem, hogy a legmagasabb szinten focizhassak, ahogy azt az elmúlt fél évben tettem. Legbelül mindig is tudtam, hogy a csúcson kell abbahagynom. Azt szeretném, ha egy olyan focista jutna eszébe rólam mindenkinek, aki egész életében keményen megdolgozott a sikerekért" - nyilatkozta Beckham pár nappal ezelőtt, amikor friss francia bajnokként bejelentette visszavonulását.

Otthonosan mozog az amerikai hírességek világában, de Európának mindig is futballklasszis marad, bizonyos, hogy a továbbiakban sem fog elszakadni a labdarúgástól. Négy országban begyűjtött tíz bajnoki arannyal a tarsolyában, BL-győztesként, angol válogatottsági rekorderként fejezi be. Kétszer is második lett a FIFA Év Játékosa-választáson.

Beckham a mixed zone-ban, kamerák előtt megerősítette, ez az este jelenti karrierje végét. Elvileg nem zárható ki, hogy a Lorient otthonában még számolhat vele Ancelotti, de a látottak fényében, és a műfűre tekintettel (ami nem kedvez Beckham Achillesének) ez nem valószínű.

A BEKCHAM-BÚCSÚ KÉPEKBEN

Húsz év futball után vonul vissza
Párizs, végállomás
Így búcsúztak tőle csapattársai

Beckham cipője az utolsó meccsen - rajta gyermekei nevével

BECKHAM ELHAGYJA A PÁLYÁT

Címkék: david_beckham
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu