Dárdai: Egységben az erőnk

Szerző: SH/MLSZLétrehozva: 2014. október 7. 20:23
A válogatott második keddi edzése előtt Dárdai Pál sajtótájékoztatón vázolta terveit a szombati, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőre. A magyar válogatott játékosai kedden két edzésen vettek részt, elsősorban a bukaresti mérkőzésre tervezett védekezést gyakorolták a játékosok, akik között már ott volt az utólag behívott két labdarúgó, Korhut Mihály és Fiola Attila is.


"A közös program átfogó felméréssel kezdődött, megnéztük, ki milyen állapotban van, és összeraktuk a heti felkészülési tervet - mondta Dárdai Pál a heti munkáról. - Az első nap célkitűzése az volt, hogy helyretegyük az izmokat, annak érdekében, hogy minél frissebbek legyenek a játékosok a folytatásban. Ma elkezdtük a védekezés felépítését, és játékhelyzetekben is kipróbáljuk ezeket. Szerdán a támadásokat, csütörtökön elsősorban a pontrúgásokat gyakoroljuk, pénteken pedig már a mérkőzés helyszínén edzünk."

A szövetségi kapitány a tervezett taktikáról nem árult el konkrétumokat, mert azzal is csökkenne az esélye, hogy sikerül meglepni szombaton a románokat.

"Mi tudjuk, hogy mit játszanak a románok, tisztában vagyunk az erősségeikkel és a gyengéikkel is. A saját taktikánkba nem mennék bele, mert akkor elárulnék olyasmit is az ellenfélnek, amit nem áll szándékomban. A célunk, hogy kilencvenöt-kilencvenhat percig szervezetten, koncentráltan futballozzunk. A román válogatott nagyon agresszív csapat, kegyetlenül kihasználja a hibáinkat, ezt végig szem előtt kell tartanunk - fogalmazott a kapitány.

Azt viszont elárulta, hogy már az edzőtáborozás megkezdése előtt kész kezdőcsapat volt a fejében a romániai és a feröeri mérkőzésre is, de ezek még változhatnak néhány poszton a következő napokban, attól függően, hogy ki milyen teljesítményt nyújt az edzőtáborozás során.

- Az összes kerettagot kiveséztem, amihez elemzőprogramok segítségét is igénybe vettem, ezen kívül minden edzést rögzítünk, és egyből visszanézem őket. Sokat számít az aktuális forma, ha valaki nem azt hozza, amit elvárok tőle, akkor lehet változás az általam elképzelt kezdőcsapatban. Még két-három napom van arra, hogy eldöntsem, melyik poszton ki kezd majd Bukarestben - így Dárdai Pál.

A kapitány hozzáfűzte: a magyar válogatottnak nincsenek világklasszisai, akik egy esetleges rossz meccset egy-egy villanással képesek hozni a csapat számára, ezért az egységben lehet az erőnk, s ha a labdarúgók is partnerek ebben, akkor ez az egység jó eredményhez vezethet Bukarestben.

Arra a felvetésre, hogy mit szól a bukaresti félelmetes atmoszférához, Dárdai Pál azt felelte: nem kell a kelletnél nagyobb jelentőséget tulajdonítani annak, hogy a román fővárosban lesz a meccs, a lényeg, hogy a futballistákat a játék szeretete irányítsa, és élvezzék a mérkőzést.

Címkék: Dárdai Pál
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu