Csőd: se áram, se pénz a pesti klubnál

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 8. 12:39
Kikapcsolják az áramot a BVSC-nél! A Népszabadság információi szerint a tizenegy szakosztályt és mintegy 1500 fiatal versenyzőt foglalkoztató budapesti klub a teljes ellehetetlenülés szélére került. A megoldás a MÁV birtokában lévő ingatlanok megszerzése lenne, ám egyelőre nem tudtak megállapodni a felek. A vasúttársaság ugyanis bérleti díj címén tovább csökkentette támogatását.


Eddig havi 9,7 millió forintot kapott a zuglói klub a MÁV-tól, ám ezt az előbbi okra hivatkozva, 3,2 millióval csökkentette. A klubvezetés felől az egyik opció lehetne, hogy az összeget a szakosztályok felé irányítaná. Ez azonban egyet jelente a teljes összeomlással.

A kilátástalan helyzetből egyetlen kivezető út lenne. Mégpedig a MÁV birtokában lébő ingatlanok tulajdonjogának megszerzése. Bár több terv is készült erre (a zuglói önkormányzat állítólag megvenné a Szőnyi úti területet), ám egyelőre nem sikerült dűlőre jutni a céggel. A BVSC ügyvezető elnöke, Szentpáli Gábor a napilapnak elmondta, bár a vasútttársaság vezetésében megvan a szándék az értékesítésre, a döntési mechanizmus olyan sokcsatornás, hogy mindig elhal valahol az ügy. 

A XIV. kerületi egyesület az áramszolgáltató mellett egyébként a gázműveknek is több tízmillió forinttal tartozik. 

Ha nem sikerül megoldani a problémát, akkor az egyik legsikeresebb, legjelentősebb honi sportklub tűnhet el a süllyesztőben. 

 


 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu