Csendőri kíséret a magyar szurkolóknak

Szerző: SHLétrehozva: 2014. október 9. 17:58
A Magyar Labdarúgó Szövetség összegyűjtötte a legfontosabb információkat, amelyekkel segít a szombati, Románia elleni, bukaresti Eb-selejtezőre utazó, több ezer magyar szurkolónak. A román szövetség 2852 jegyet bocsátott a magyarok rendelkezésére, a helyszínen már nem válthatnak belépőt.


A magyar szurkolók egy része szervezett út keretében, különvonattal utazik el Bukarestbe, a szerelvény Banesa állomásra érkezik. Az utazás szervezőitől kapott információk szerint az így érkezők jegyet és karszalagot kapnak, csak azzal szállhatnak fel a vonatra. A román csendőrök a határtól Bukarestig kísérik a különvonatot.

A román hatóságok tájékoztatása szerint a beérkező szerelvényről leszálló szurkolókat csoportonként fogják kiengedni a peronról, hogy felszállhassanak a bukaresti polgármesteri hivatal által biztosított, egyenként 70 személy szállítására alkalmas autóbuszokra. Ezek a buszok a csendőrség felvezetésével a mérkőzés helyszínére indulnak, ahol az erre kialakított szurkolói övezetben várakozhatnak. A magyar szurkolókat megkülönböztető jelzést viselő magyar rendőrök is kísérik, ők nyújtanak segítséget a kommunikációban.

A román hatóságok jogsértés esetén (dobálás, pirotechnika, stb.) megállíthatják és átvizsgálhatják a vonatot, ami késleltetheti a mérkőzés helyszínére érkezést. A kitiltott személyeket ismerik, amennyiben felismerik, bűncselekmény elkövetése miatt előállítják őket. Fontos tudnivaló, hogy a jogsértő szurkolókat a rendőrség nem engedi felszállni a stadionhoz tartó buszokra, és a szurkolói zónába csak a jeggyel rendelkező szurkolók léphetnek be.

A busszal vagy gépjárművel érkező magyar szurkolóknak a stadionnál kialakított szurkolói zónánál biztosítanak parkolási lehetőséget (elsősorban a buszoknak).

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu