Cseh sorminta vagy portugál ászok?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. június 21. 14:40
NEGYEDDÖNTŐ, 20:45! Csehország és Portugália is vereséggel kezdett az Eb-n, most mégis egymás ellen dönthetik el csütörtök este, Varsóban, hogy melyikük lesz az első elődöntős. Talán a legkevésbé várt elődöntős. A csehek 16 éve ugyanígy beragadtak, de ott voltak a nyolcban, és megverték az esélyesebb luzitánokat egy legendás Poborsky-góllal, majd egészen a döntőig meneteltek. Bilek óvatosságra intett, Bento kíváncsian várja, mivel rukkol elő a cseh együttes. Ha csak ezt vesszük alapul, akkor nem várható gólgála...


Michal Bilek el szeretné kerülni, hogy csapata beleszaladjon a késbe, mint azt Oroszország ellen tette, ahol egy csúnya, 4-1-es vereség lett a vége.

"Tisztában vagyunk vele, hogy a portugáloknak van egy két veszélyes ember elöl, mint Nani vagy Cristiano Ronaldo. Ezért védekezőbb felfogásban játszunk majd, nem fordulhat elő az, ami Oroszország ellen. Területet hagytunk nekik, és meg is kaptuk ezért a büntetésünket. A selejtezők során sikerült összeraknunk egy jó kis csapatot. Rosicky és Cech kivételével nincsenek nagy sztárjaink, ha kiejtjük Portugáliát, az a csapatszellem diadala lesz."

Jó példa erre egyébként az 1996-os torna, ahol egy kevéssé ismert nevekből álló cseh csapat elbánt az esélyesebbnek tartott luzitánokkal a negyeddöntőben. Emlékezetes Poborsky-gól döntött. Érdekes, hogy akkor is elkaszálták a cseheket az első meccsen, de hét életük volt, és akkor is Oroszországot maguk mögött hagyva harcolták ki a legjobb nyolc közé jutást.

Bilek reméli, hogy Rosicky is hadra fogható lesz, de akkor sem esik kétségbe, ha nem épül fel az Arsenal sztárja, elvégre nélküle is kiharcolta a továbbjutást a cseh csapat. Valószínűbb, hogy Kolár lesz a középső ember a Baros mögötti trióban, a két nagy felfedezettel Jirácekkel és Pilárral egy sorban. Más változtatás nem várható, Kadlec továbbra is középhátvéd lesz.

A portugál kapitány sem szereti kevergetni a kártyákat, megbízik az alapembereiben. Ennek megfelelően az a tizenegy futhat majd ki a gyepre, amelyik az elmúlt öt tétmeccsen. Mindez azt jelenti, hogy Hélder Postiga marad, és Nelson Oliveira továbbra is csak a cserepadról szállhat be.

Összesen 11 játékos retteghet attól, hogy sárga lapok miatt lemarad egy esetleges elődöntőről. Rosicky, Jirácek, Kolár, Libersky, Plasil és Pekhart van veszélyben, a másik oldalon Postigának, Coentraónak, Meireles, Ronaldónak és Pereirának kell figyelnie.

"Hűeknek kell maradnunk önmagunkhoz, a saját játékstílusunkhoz. Nyugodt, koncentrált csapatot akarok látni, meglátjuk, mivel hozakodik elő ez a cseh csapat. A halálcsoportból jutottunk tovább, a mentális állapotunkkal tehát nem lehet gond, de a fizikai felkészítéssel is minden rendben.    " - nyilatkozta Paulo Bento, aki szerdán ünnepelte 43. születésnapját.

A portugálok sem tarják rossz ómennek, hogy csak a második meccsen szerezték meg első pontjaikat, 2004-ben is így indult kalandjuk, és végül ezüstérem lett belőle. Ha cseh-portugál párharc, akkor nem Poborsky jut az eszükbe, csak 2008-ig mennek vissza az időben, amikor 3-1-re verték a csoportkörben a cseheket.

LABDARÚGÓ EB, 1. NEGYEDDÖNTŐ
CSEHORSZÁG-PORTUGÁLIA 20:45
Varsó, Nemzeti Stadion, vezeti: Howard Webb (angol).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

CSEHORSZÁG: Cech - Sebrelassie, Sivok, Kadlec, Limbersky - Hübschman, Plasil - Jirácek, Kolár, Pilár - Baros. Szövetségi kapitány: Michal Bilek.

PORTUGÁLIA: Rui Patrício - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao - Meireles, Veloso, Moutinho - Nani, Postiga, Ronaldo. Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

PORTUGÁLIA-CSEHORSZÁG 0-1, 1996 - ÖSSZEFOGLALÓ POBORSKY LEGENDÁS GÓLJÁVAL

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Cseh-portugál: behúzzák Ronaldóék?
A Napi tuti csütörtökön annak járt utána, hogy mennyire biztos tipp a portugál győzelem, érdemesebb-e a sárga lapokra vagy inkább a gólokra tenni! A tuti pedig egy női labdarúgó Eb-selejtezőről érkezik!...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu