Cseh László Európa-bajnok lett!

Szerző: MTILétrehozva: 2011. december 10. 18:43
Cseh László 200 m pillangón arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig 100 m vegyesen ezüstérmet szerzett a lengyelországi Szczecinben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság szombati napján.


A mostani kontinensviadalon a harmadik elsőségét begyűjtő Cseh ráadásul óriási országos csúccsal, 1:50.87 perces idővel (régi: 1:51.55) ért célba. Ugyanebben a számban Biczó Bence a hatodik helyen zárt.

Cseh egészen 150 méterig a harmadik és a negyedik hely között volt, ekkor azonban jól láthatóan magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és az utolsó fordulót követően az élre állt, s már nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Cseh korábban 200 és 400 m vegyesen nyert Szczecinben.

Jakabos rendkívül szoros csatában, az utolsó ötven méteren óriásit hajrázva, 59.72 másodperces idővel lett második, míg a szám másik magyarja, Verrasztó Evelyn 1:00.17 perccel negyedikként zárt.

Itt mindkét magyar jól kezdett pillangón, ám háton visszaestek. Mellen Jakabos már feljebb kapaszkodott, de még ekkor sem volt igazán éremközelben, ám gyorson nagyot hajrázott, s így elérte a dobogó második fokát.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu