Csapatot keres Aczél Zoltán

Létrehozva: 2012. április 11. 10:55
Ügyvédje szerint bármelyik klubnál szabadon vállalhatna munkát Aczél Zoltán, a Siófok, a REAC és a Haladás korábbi vezetőedzője, akit több mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsítanak a nemzetközi fogadási csalások kapcsán.


Czeglédy Csaba az MTI-nek adott interjúban elmondta: ügyfelét februárban ugyan felmentette jogerősen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága, ám véleménye szerint tévesen, a versenyszabályzat március 1-jétől hatályba lépett módosítása miatt sokan azt hiszik, hogy nem ülhet le egyetlen csapat kispadjára sem.

A módosítás szerint "az a sportszakember, továbbá labdarúgó, aki ellen labdarúgó-mérkőzés eredményének vagy eseményeinek bármilyen módon történő jogellenes befolyásolása okán közvádas, szándékos bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az MLSZ versenyrendszerében semmilyen tevékenységet nem folytathat az eljárás jogerős befejezéséig, megszüntetéséig".

"Nyilvánvaló, hogy az MLSZ jogkövető magatartást tanúsít, ezért egy ilyen rendelkezés nem vonatkozhat a március 1. előtti esetleges jogsértésekre - mondta az MTI-nek Czeglédy. - Értelemszerűen visszamenőleg nem lehet egy ilyen szankciót érvényesíteni, egy korábban nem létező szabály alapján nem lehet büntetni a múltbéli esetleges cselekményt. Személy szerint persze egyetértek azzal, hogy az MLSZ ilyen módon próbálja kezelni a kialakult helyzetet, de ezt csak a jövőre nézve teheti meg. Aczél Zoltán foglalkoztatásának, ha bármelyik magyar klub ezt szeretné, jogi akadálya nincs."

Aczél Zoltánt, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozott, tavaly november 30-án vették őrizetbe, mert két rendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja merült fel vele szemben még a Siófok vezetőedzőjeként. Később bővült a gyanúsítás egy 2008 első felében lejátszott Ligakupa-találkozóval, amikor a REAC csapatát irányította a tréner.
Czeglédy szerint Aczél Zoltán most is munkát vállalhatna bármelyik klubnál:

"Az MLSZ nem tilthatná le, nincs ellene semmilyen jogerős határozat. Abban a pillanatban, ha szerződést kapna, vagy leülne a kispadra és ezt bárki problémásnak találná, akkor az MLSZ-nek kellene eljárását indítania. Itt csak az a kérdés, hogy ez az eljárás, miképpen fejeződne be, de mi ki tudnánk fejteni a jogi álláspontunkat, mint ahogy azt a fegyelmi eljárásban is eredményesen megtettük."

Jelezte: Aczélt több, alacsonyabb osztályú csapattól is megkeresték már, ugyanakkor a bizonytalan helyzet miatt "rendkívül óvatosak" ügyfelével szemben.

"Aczél Zoltán akár tízezer forintért is elmenne edzőnek, azt vették el tőle, ami az élete." - tette hozzá.
Czeglédy elmondta: a legutóbbi gyanúsítás ellen panaszt tettek, amelyhez részletes indokolást is fűztek, ezt az ügyészség azonban a mai napig nem bírálta el. Úgy vélte, Aczél ügyét semmilyen módon nem befolyásolja az, hogy az elmúlt időszakban 13-ra emelkedett a bundabotrányban gyanúsított korábbi, vagy jelenlegi REAC-játékosok száma.

"Több jogász kollégámmal közös véleményünk az, hogy a korrupció műfajától távol áll, amivel őt és a többi REAC-játékost gyanúsítják" - mondta Aczél jogi képviselője.

Címkék: Aczél Zoltán
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu