Csányi: Egy topligás játékossal nehéz

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 16. 10:57
Az MLSZ-elnök szerint biztató kezdés után leszálló ágba került a magyar válogatott a vb-selejtező-sorozatban, nem voltak topligában edződött húzóemberek, ami megérződött a teljesítményen. A világbajnoki kijutás nem volt komolyan vett cél. Arról is beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Csányi Sándor, hogy a klubok utánpótlással kapcsolatos támogatását át kell gondolni.


Csányi Sándor azzal kezdte, a bukaresti égést, a 8-1-es, hollandok elleni vereséget, vagy az Andorra elleni mérkőzés színvonalát nehéz magyarázni, az október 29-ei elnökségi ülésen fogják megbeszélni a hibákat, kiértékelni a történteket.

"Amit első látásra tudunk mondani, a válogatottnak határozottan volt egy felívelő szakasza, amikor Egervári Sándor kapitány lett és sajnos ez a szakasz lekonyult a végére. Egy dolgot mindenképp figyelembe kell venni: 2010/2011-hez képest kevesebb olyan játékosból tudott meríteni a kapitány, akik európai topligákban játszanak."

"Ma egy játékos van, aki topligában játszik, a Szalai Ádám. Kétségtelen, hogy a helyükre nem épültek be olyan, Magyarországon játszó futballisták, akik pótolni tudták volna őket”- folytatta Csányi, aki szerint a szövetség deklarált célja nem a vb-kvalifikáció volt az elnöksége alatt, hanem a 2016-os Eb-re történő kijutás elérése, még akkor is, ha Egervári is, ő is reménykedett abban, hogy már most világversenyen képviselheti majd egy csapat a magyar színeket a nemzetközi futballban.

Reagálva Deutsch Tamás vádjaira, arról is beszélt, az MLSZ minden forinttal el tud számolni, a klubok utánpótlással kapcsolatos támogatását pedig át kell gondolni: "Ahol nem nevelődnek ki a jelentős finanszírozás ellenére olyan játékosok, akik bekerülnek az élvonalba, azok ne kapjanak támogatást.”

Az MLSZ elnöke azt is elárulta, hét-nyolc név van a kalapban a szövetségi kapitányi posztra, három-négy olyan, aki már vezetett európai topcsapatot. Hozzátette: nem látja, itthonról ki tudná ellátni ezt a munkát.

"Nem akarunk kapkodni, várjuk a javaslatokat. Jól képzett, tapasztalt és kemény edző kell" - jelentette ki Csányi, aki hozzátette, bár sokan támadták, nem kíván lemondani, mivel az megfutamodás lenne, s az elnökségből sem fog senki lemondani.

Az eddigi kapitány, Egervári Sándor a hollandoktól elszenvedett pénteki 8-1-es vereség után köszönt el. A válogatott a harmadik helyen végzett csoportjában, így nem jutott ki a jövő évi, brazíliai világbajnokságra, még a pótselejtezőről is lemaradt.

A MAGYAROK A 3. HELYEN ZÁRTAK A SELEJTEZŐCSOPORTBAN

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ez a búcsú minden volt, csak szép nem
A magyar csapat a meccs előtti lincshangulat ellenére négy-ötezer kilátogató néző előtt 2-0-ra legyőzte Andorrát a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén, de nem volt benne köszönet. Szinte végig olyan hozzáállással...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: csanyi_sandor
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu