Csak Joe Cole vette be Andorra kapuját

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 6. 22:06
Andorra Barcelonában fogadta Angliát világbajnoki selejtező-mérkőzésen, az esélyesebb vendégek gólnélküli első félidőt követően Joe Cole duplájával tudtak nyerni a szívósan védekező pályaválasztó kiscsapat ellen.


Fotó: Reuters/Eddie Keogh

 

Fabio Capello első tétmeccsén a kapuba az egyáltalán nem hosszútávon megbízható megoldást jelentő James-t jelölte a kezdőbe, míg a védelemben Johnson, Terry, Lescott és Ashley Cole kapott helyett.

 

A középpályát Walcott, Lampard, Barry és Downing alkotta, amely inkább nevezhető támadószellemű alakzatnak, mintsem biztonságinak. Elöl Rooney és Defoe feladata volt elsősorban a zavarkeltés, valamint a támadások befejezése, no és mindenek előtt a gólszerzés.

 

Ahogyan az várható volt, az angolok azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, Andorra a támadásokat feladva a védekezésre rendezkedett be. Ezt azonban eredményesen művelték. Persze, ehhez kellett figurát kissé kényelmesre vevő angol csapat is, amely többnyire a középpályán, a közvetlen gólveszélyes területtől távol járatta a labdát.

 

Theo Walcott volt még a legaktívabb a vendégek közül, az ő nevéhez fűződik a szép passz, amelyet Wayne Rooneynak adott a 16. percben, ám a manchesteri támadó elpuskázta a lehetőséget. Ezután Defoe és Lampard is távoli átlövésekkel gondolta veszélyeztetni a betömörülő vendégéket kapuját, de a labdájuk nem jutott el a hálóig.

 

A szünetig már csak egy szöglet utáni zavarkeltést jegyezhettünk fel, de az eredmény akkor sem változott: Andorra meglepetésre kihúzta kapott gól nélkül az első 45 percet.

 

És ki tudja meddig húzta volna, ha Capello nem cserél és nem küldi pályára a visszafogott Downing helyett Joe Cole-t a fordulás után. A Chelsea szélsője a 49. percben szabadrúgásból volt eredményes, majd hat perccel később Ronney passzából talált be a vendéglátók kapujába.

 

Igen felpörögtek ekkor az események, az andorrai játékosok közül három belső ember is sárga lapos figyelmeztetésben részesült, majd Johnson is a hálóba talált, de a játékvezető érvénytelenítette a jobbhátvéd találatát.

 

A hajrára ismét visszaköszönt az első felvonás forgatókönyve, az angolok mintha megelégedtek volna kétgólos győzelmükkel, de legalábbis nem strapálták magukat, hogy növeljék előnyüket. A kétgólos vereség Andorra szakmai elképzelésibe is messzemenően belefért, persze esetükben ennek megváltoztatására semmiféle kísérlet nem volt.

 

A hajrá egyetlen említésre méltó eseménye volt, hogy a 80. percben Lampard helyére Beckham érkezett a pályára, akinek szabadrúgásából kevéssel később Terry veszélyeztetett.

 

A csoport másik szombati találkozóján az ukránok Andrij Sevcsenko hosszabbításban lőtt tizenegyesgóljával gyűrték le Fehéroroszországot. A kazahok elleni zágrábi sima, háromgólos sikerrel indítottak a horvátok, amely tulajdonképpen az angolok számára volt igen figyelem felkeltő üzenet.

VB-SELEJTEZŐK, EURÓPAI-ZÓNA, 6. CSOPORT:
  • Andorra – Anglia 0-2 (0-0)
  • Gólszerző: Joe Cole 49., 56.
  • Ukrajna - Fehéroroszország 1-0 (0-0)
  • Gólszerző: Sevcsenko 90. - 11-esből
  • Horvátország - Kazahsztán 3-0 (2-0)
  • Gólszerzők: R. Kovac 12., Modric 35., Petric 80.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu