Columbus felfedezi a főcsoportdöntőt

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 9. 10:41
A Chicago Fire után másik két csapat is biztosította helyét az amerikai labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer) főcsoportdöntőjében: a Columbus Crew keleten 2-0-ra verte meg a Kansas City Wizards együttesét, és összesítésben 3-1-gyel jutott tovább, míg nyugaton a hazai 1-0-s siker után a Real Salt Lake idegenben 2-2-s eredményt ért el a Chivas USA ellen. Az utolsó kiadó helyért a Houston Dynamo és a New York Red Bulls csap össze magyar idő szerint hétfő hajnalban.


 

MLS, KELETI FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
COLUMBUS CREW – KANSAS CITY WIZARDS 2-0 (1-0)
Columbus, 11 153 néző, vezette: Ricardo Salazar.
COLUMBUS CREW: William Hesmer - Frankie Hejduk, Chad Marshall (Andy Iro, 93), Danny O'Rourke, Gino Padula (Ezra Hendrickson, 90+2.) - Eddie Gaven, Brian Carroll, Brad Evans, Robbie Rogers - Guillermo Barros Schelotto (Emmanuel Ekpo, 85), Alejandro Moreno.
KANSAS CITY WIZARDS: Kevin Hartman - Jonathan Leathers, Jimmy Conrad, Tyson Wahl (Josh Wolff, 68), Michael Harrington - Davy Arnaud, Roger Espinoza (Matt Marquess, 77), Jack Jewsbury, Kevin Souter - Abe Thompson (Michael Kraus, 59), Claudio Lopez.
Gólszerző: Evans (7.), Rogers (58.).
Sárga lap: Evans (63.), Rogers (66.), Hejduk (87.), Ekpo (90.) ill. Arnaud (39.), Wahl (49.).

 

A Columbus az odavágón a ráadásban esett góllal ért el döntetlent Kansas Cityben, így hazai pályán kedvező előjelekkel várhatta a visszavágót.

Az alapszakasz legjobb teljesítményt nyújtó csapata hamar értésére adta a Varázslóknak: itt csak egy csapat van a pályán. Már a hetedik percben megszerezték a vezetést, Brian Carroll ívelt a védők mögé, Brad Evans pedig a balszélről a hálóba vágta a labdát.

Amikor a Crew vezetést szerzett, valamennyi meccsét megnyerte, és ez most sem történt másképp. Sőt, a második félidőben növelte előnyét a hazai csapat: Guillermo Barros Schelotto, a liga gólpasszkirálya megjátszotta a jobbszélen Alejandro Morenót, aki középre tekert, az érkező Robbie Rogers pedig közelről esélyt sem hagyott Kevin Hartmannak a hárításra.

A Columbus bekerült a keleti főcsoportdöntőbe, ahol a továbbjutást már korábban kiharcoló Chicago Fire lesz az ellenfele.

 

MLS, NYUGATI FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ:
CHIVAS USA – REAL SALT LAKE 2-2 (1-1)
Carson, 19 265 néző, vezette: Michael Kennedy.
CHIVAS USA: Zach Thornton - Carey Talley (Justin Braun, 56), Jim Curtin (Alecko Eskandarian, 46), Shavar Thomas - Jonathan Bornstein, Sacha Kljestan, Jesse Marsch, Paulo Nagamura - Francisco Mendoza, Atiba Harris (Alex Zotinca, 86), Ante Razov,
REAL SALT LAKE: Nick Rimando - Jamison Olave, Nat Borchers, Robbie Russell, Chris Wingert - Dema Kovalenko, Kyle Beckerman, Javier Morales (Fabian Espindola, 87), Will Johnson - Clint Mathis (Robbie Findley, 72), Yura Movsisyan (Andy Williams, 80)
Gólszerző: Kljestan (30.-11-es), Braun (83.) ill. Kovalenko (39.), Morales (77.)
Sárga lap: Nagamura (22.), Bornstein (60.), Razov (86.), Thomas (90+1.) ill. Mathis (10.), Borchers (30.), Kovalenko (42.)

 

A liga egyik meglepetéscsapata, a Real Salt Lake biztosította helyét elsőként a nyugati fináléban. Az első meccsen az orosz Jura Movsziszijan 90. percben esett káprázatos gólja után Jason Kreis együttese készülhetett nyugodtabban a főcsoport-elődöntőre.

A Chivas USA sem feltartott kezekkel lépett ki a pályára, és félóra elteltével megszerezte a vezetést, és kiegyenlítette a párharc állását: Ante Razovot terítette le a tizenhatoson belül Javier Morales, és Sacha Kljestan biztos lába ítéletvégrehajtónak bizonyult. Ez a találat egy 411 perces góltalansági szériát szakított meg a Chivasnál, ugyanis legutóbb még 2006-ban a Houston ellen találtak be a rájátszásban.

A kapott gól azonban felébresztette a Salt Lake-et, előbb a tizenegyesnél hibázó Morales beadását fejelte a kapuba Kovalenko. A vendégcsapat így továbbjutást érő pozícióba került, és ezt csak megerősítette a 77. percben esett Morales-gól.

A Chivas legalább azt elérte, hogy ne kelljen kettős vereséggel búcsúznia a főcsoport-elődöntőtől, de továbbjutási esélyei Morales góljánál végleg elszálltak. A Salt Lake a Houston – New York meccs győztesével mérkőzik a nagydöntőért.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu