Columbus az amerikai foci új fővárosa

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 24. 09:12
A Columbus Crew lett az amerikai labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer) 2008-as kiírásának bajnoka, miután a kaliforniai döntőben 3-1-re verte meg a New York Red Bulls gárdáját. A Columbus végső győzelme egyáltalán nem érdemtelen, hiszen az alapszakaszban ők nyújtották a legjobb teljesítményt. Az argentin támadó, a három gólpasszt jegyző Guillermo Barros Schelotto lett a döntő legjobbja.


 

MAJOR LEAGUE SOCCER, DÖNTŐ:
COLUMBUS CREW – NEW YORK RED BULLS 3-1 (1-0)
Columbus, 27 ezer néző, vezette: Baldomero Toledo.
COLUMBUS: William Hesmer - Frankie Hejduk, Chad Marshall, Danny O'Rourke, Gino Padula - Eddie Gaven (Steven Lenhart 90+3.), Brian Carroll, Brad Evans, Robbie Rogers - Guillermo Barros Schelotto (Andy Iro 90+1.), Alejandro Moreno.
NEW YORK: Danny Cepero - Chris Leitch, Diego Jimenez, Carlos Mendes, Kevin Goldthwaite - Dane Richards, Luke Sassano (Jorge Rojas, 78), Sinisa Ubiparipovic, Dave van den Bergh - Juan Pablo Angel, John Wolyniec (Macoumba Kandji, 82).
Gólszerző: Moreno (31.), Marshall (53.), Hejduk (82.) ill. Wolyniec (51.)
Sárga lap: Padula (68.) ill. Leitch (4.)

 

Az előzetes esélylatolgatások alapján a Columbus együttesét várták a döntő győztesének, de a New York a rájátszásban feltámadt, és úgy tűnt, megnehezíti az alapszakasz legjobbjának dolgát.

Csakhogy a New York-iak nem számoltak azzal, hogy a Columbusnak van egy Guillermo Barros Schelottója, akinek labdái ezúttal szó szerint aranyat értek. Az argentin klasszis ugyanis csapata mindhárom góljában nagy szerepet vállalt, ő adta a gólpasszokat.

A 31. percig kellett várni a vezető gólra a vezető gólra, Barros Schelotto ekkor Alejandro Moreno elé passzolt, akinek lapos lövése a jobb sarokban kötött ki.

Szünetre tehát Columbus-vezetéssel vonultak a csapatok, de a New York a második félidőben ledolgozta hátrányát: egy középre tett labdába John Wolyniec beleszúrt, és William Hesmer kapus már csak a hálóból tudta kikaparni a játékszert.

Nem sokáig volt döntetlen a meccs, két perccel később Barros Schelotto végzett el szögletet, Chad Marshall érkezett, és az elalvó védők között a hálóba fejelt.

Barros Schelotto a 77. percben közel járt a gólszerzéshez, ám bombája a felső lécről vágódott le. Ám az argentin ezzel még nem zárta le a maga részéről a meccset, szépen ívelt be a védők mögé, és a befutó Frenkie Hejduk átfejelte Danny Cepero fölött a labdát.

A Columbus története első bajnoki címét aratta.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu