City-KO, a United árnyéka volt önmagának

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 22. 18:50
A Manchester City nagyon simán, és teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot a városi derbin úgy, hogy szinte szétszedte az elképzelés nélkül játszó Unitedet, amely nem tudta megoldani Robin van Persie hiányát. A bajnoki címvédőre még ráismerni is alig lehetett, miközben a hazaiak szebbnél szebb támadásokat vezettek, és nyerhettek volna akár több góllal is. Sergio Agüero duplázott, a támadások motorja vele együtt a Jesús Navas - Álvaro Negredo kettős volt. A vendégek Wayne Rooney révén szépítettek, aki így a derbik történetének gólkirálya lett, de a visszatérő Vincent Kompany a meccs nagy részében remekül semlegesítette a klasszis támadót.


 

A szurkolók izgatottan várták a 166. manchester derbit, hogy aztán egy nagyon sima meccset lássanak, ahol a Manchester United mélyen a tudása alatt játszott, a City viszont remek napot fogott ki. Manuel Pellegrini együttese gyönyörű játékkal és szép gólokkal ütötte ki David Moyes elképzelés nélkül labdázgató, lelassult és körülményes csapatát.

Igaz, a vendégeknél nem játszhatott combsérülés miatt a gárda világklasszis csatára, a holland Robin van Persie, ami mindenképpen nagy érvágás volt a csapatnak, de biztosan nem ennek köszönhető, hogy Ashley Young és Antonio Valencia gyakorlatilag csődöt mondott a széleken, és Marouane Fellaini sem emiatt veszítette el azokat a párharcokat, amelyeket az Evertonnál rendre megnyert.

A lendületes hazai csapat már az első negyedóra után vezetést szerzett egy gyönyörű akcióból, Sergio Agüero vágta a labdát védhetetlenül a hálóba Alekszandr Kolarov bal oldali beadása után, majd az első félidő utolsó percében Yaya Touré ért bele térddel a végig nagyon hajtó Álvaro Negredo fejesébe, és ott is volt a második. A kettő között zömmel a Citynél volt a labda, a félidei kapuralövések aránya 13-1 volt a hazaiaknak...

A második félidő elején Agüero és a meccs emberének választott Samir Nasri négy perc alatt pontott tett a mérkőzés végére - nem tudni, a United védői hol voltak mindeközben, de hogy nem az embrükön, az biztos. A duplázó argentinról például Fellaini maradt le nagyon csúnyán, aki zömmel csak cammogott a pályán, és első manchester derbijén csalódást okozott, egyetlen veszélyes lövése volt a hajrában, azonkívül semmi.

A visszatérő Vincent Kompany a másik oldalon viszont nemcsak összerántotta a City-védelmet (amire már nagy szükség volt), hanem kifogástalanul elvégezte legfontosabb feladatát, a Robin van Persie kiesése miatt valódi társ nélkül maradt Wayne Rooney kikapcsolását. Aki azért egy remekbe szabott szabadrúgásból a végén szépített, ezzel pedig ő lett a derbik történetének legjobb góllövője 11 találattal.

A Manchester United tehát újabb rangadót bukott, de ennél nagyobb baj talán az, hogy ezt a csapatot újból össze kell rakni, Moyes-nek rendet kell tennie a fejekben. A City teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és a mai játékot látva akár bajnokesélyesnek is lehet tekinteni, miután simán behúzott egy olyan rangadót, amely csak a nevében volt az. A pályán egyáltalán nem.

A United, ha ennyire nem tud mit kezdeni RvP hiányával, ennyire nincs rá válasza, akkor korán ki fog esni a 2013/2014-es Premier League-szezon bajnokesélyes csapatai közül. Korszakváltás következhet, és nemcsak Sir Alex Ferguson visszavonulása miatt.

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE) 2013/2014

5. FORDULÓ:
MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED 4-1 (2-0)
Manchester, Etihad Stadion, V.: Howard Webb

MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Kompany (csk), Nasztaszics, Kolarov - Fernandinho, Y. Touré - Navas (Milner 71.), Agüero (García 86.), Nasri - Negredo (Dzeko 75.) Menedzser: Manuel Pellegrini
Cserék: Pantilimon (kapus), Lescott, Richards, García, Milner, Jovetic, Dzeko

MANCHESTER UNITED: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidics (csk), Evra - Valencia, Carrick, Fellaini, Young (Cleverley 51.) - Rooney, Welbeck Menedzser: David Moyes
Cserék: Amos (kapus), Büttner, Evans, Cleverley, Nani, Kagava, Hernández

Gólszerző: Agüero (16., 47.), Y. Touré (45+1.), Nasri (51.) ill. Rooney (87.)
Sárga lap: Nasztaszics (5.), ill. Rooney (30.), Valencia (70.)

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA:
1. Arsenal 5 4 0 1 11-6 12 pont
2. Tottenham Hotspur 5 4 0 1 5-1 12 pont
3. Manchester City 5 3 1 1 12-4 10 pont
4. Chelsea 5 3 1 1 6-2 10 pont
5. Liverpool FC 5 3 1 1 5-3 10 pont
6. Everton 5 2 3 0 6-4 9 pont
7. Southampton 5 2 2 1 3-2 8 pont
8. Manchester United 5 2 1 2 7-6 7 pont
9. Swansea City 5 2 1 2 7-7 7 pont
10. Stoke City 5 2 1 2 4-5 7 pont
11. Hull City 5 2 1 2 5-7 7 pont
12. Newcastle United 5 2 1 2 5-8 7 pont
13. Aston Villa 5 2 0 3 6-6 6 pont
14. West Bromwich 5 1 2 2 4-4 5 pont
14. West Ham United 5 1 2 2 4-4 5 pont
16. Cardiff City 5 1 2 2 4-6 5 pont
17. Norwich City 5 1 1 3 3-6 4 pont
18. Fulham FC 5 1 1 3 3-7 4 pont
19. Crystal Palace 5 1 0 4 4-8 3 pont
20. Sunderland 5 0 1 4 3-11 1 pont
ONLINE KÖZVETÍTÉS

90+3. perc Vége a mérkőzésnek.

90+3. perc Edin Dzeko kap remek passzt Antonio Valenciától (aki nem is csapattársa..), majd laposan kapura lövi a labdát, centikkel megy mellé.

90. perc Három perc lesz a hosszabbítás. Közben Samir Nasri lett a meccs embere.

89. perc Nyom a United, de Vincent Kompanyval nem bírnak a vendégek. Kétszer is nagy helyzetben ment a kapuja előtt.

87. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL! Szépít a a Manchester United! Újabb szabadrúgáshoz jut a vendégcsapat, a labdát Wayne Rooney lövi kapura, be a bal felső sarokba. 4-1

83. perc Mindkét csapat játékosai keményen harcolnak a labdáért. Patrice Evra tör be a 16-oson belülre, de túlcselezi magát.

80. perc A legnagyobb vendéghelyzet. Wayne Rooney szöglete után Vincent Kompany és Patrica Evra együttes erővel fejel bődületes kapufát, majd Joe Hart védi Rooney erős lövését.

79. perc A hazaiknál hátul megint Vincent Kompany ment, remekül játszik.

78. perc David de Gea védi másodszorra Edin Dzeko lövését.

75. perc Középcsatárt cserél a Manchester City: Álvaro Negredo megy le a pályáról, a helyére Edin Dzeko áll.

72. perc Álvaro Negredo lő szabadon, senki sem zavarja, a labda nem sokkal megy el a bal kapufa mellett.

70. perc Antonio Valencia reklamál tizenegyest, mert Alekszandr Kolarov rángatta a mezét, a szövegelésért kap is egy sárgát.

68. perc Első kaput eltaláló lövése a Manchester Unitednek, Marouane Fellaini lő a léc alá a 16-oson belülről, de Joe Hart fölé tenyereli.

66. perc Danny Welbeck lövi kapura a labdát, a háló mögötti szektor lett belőle.

63. perc Wayne Rooney végez el szabadrúgást 20 méterről, de belebombázza a sorfalba.

60. perc Matija Nasztaszics szerez majdnem öngólt, Danny Welbeck lövésébe ér vele, de Joe Hart rávetődik a labdára.

58. perc Yaya Touré vezeti be a labdát a 16-oson belülre, és rúgja kapura éles szögből, egy védő azonban belelép, szöglet.

55. perc Wayne Rooney közeli lövése megy centikkel fölé, ez szépítési lehetőség volt.

53. perc Megint Jesús Navas adja be jobb oldalról, de Nemanja Vidics tisztáz a berobbanó Álvaro Negredo elől.

51. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Jesús Navas csörtet végig a jobb oldalon, átíveli a védőkön, majd az érkező Sami Nasri hat méterről a hálóba lő. 4-0

47. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Ez kiütés lesz. Álvaro Negredo harcol a landáért az ötöstől balra, majdegy visszacsel után középre ad, ahol az üresről beobbanó Sergio Agüero pár méterről a kaouba passzol, David de Gea csak beleérni tud, de ezt óriási bravúr lett volna védeni. Marouane Fellaini hagyta el az argentin támadót. 3-0

46. perc A Manchester United kezdi a második félidőt.

Szünet. Ez eddig simának tűnik, óriási előnyben játszik a Manchester City. A 2-0 megérdemelt, sőt.

45+1. perc Vége az első félidőnek.

45+1. perc GÓÓÓÓÓÓÓL! Növeli előnyét a Manchester City. Egy jobb oldali szöglet után Álvaro Negredo fejeli kapura a labdát, amibe még Yaya Touré ér bele térddel a kapu előtt pár méterrel, és besodorja. 2-0

45. perc Wayne Rooney ível középre egy szabadrúgást, de hiába mutogat előtte Maruoane Fellaini, a labda nem ér el hozzá. Egy perc lesz a hosszabbítás.

42. perc Antonio Valencia nevéhez fűződik a Manchester United első kapura lövése, de méterekkel mellémegy.

39. perc Álvaro Negredo lő kapura 25 méterről, de Rio Ferdinand beleér, szöglet. Samir Nasri beadását David de Gea öklözi ki a mezőnybe.

37. perc Patrice Evra bal oldali beadását fogná meg a hazai kapus, Joe Hart, ha a lendületből érkező Danny Welbeck el nem ütné. Szabadrúgás kifelé.

35. perc Álvaro Negredo hosszan ugratja ki Sergio Agüerót a tizenhatoson belül, a vendégkapus kikíséri.

30. perc Wayne Rooney kap sárga lapot.

29. perc Büntetőt reklamálnak kezezés miatt a hazaiak, mert Álvaro Negredo rálövi a labdát Rio Ferdinandra a 16-oson belül.

26. perc Hazaadást reklamálnak a hazaiak, mert egy veszély City-helyzet végén David de Gea kézzel szedi föl Patrice Evra passzát, de nem ítél a bíró. Antonio Valenciát közben habkönnyen leszereli Yaya Touré.

24. perc Wayne Rooney-t ugratja ki Danny Welbeck, les.

23. perc A kapujából kimozduló Joe Hart szedi le Patrice Evra bal oldali beívelését.

22. perc Keményen harcol középen Vincent Kompany és Wayne Rooney, a csatárnak le is esik a fejvédője. Szabálytalanság azonban nem történt.

19. perc Samir Nasri 15 méterről, kapásból nem sokkal bombáz a felső léc fölé. Óriási fölényben játszik a City.

16. perc GÓÓÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Manchester City. Samir Nasri passzol gyönyörűen, sarokkal Alekszandr Kolarovnak a bal oldalon, aki középre ível, és az ott álló Sergio Agüero hat méterről, kapásból a kapuba vágja. Védhetetlen. 1-0

14. perc Yaya Touré tologatja a lasztit, majd 18 méterről lő, de megpattan egy védőben, szöglet.

12. perc A Manchester City birtokolja többet a labdát, 60 százalékban. Eddig abszolút fölényben játszik Manuel Pellegrini csapata, a United ki sem tudja hozni a labdát a térfeléről.

10. perc Szép helyzetet alakít ki a City, az üresen maradt Alekszandr Kolarov adja be balról, Nemanja Vidics azonban szögletre fejeli a labdát.

5. perc Matija Nasztaszics kapja a meccs első sárga lapját, mert lefejeli Chris Smallingot. A védőt ápolni kell.

5. perc Nemanja Vidics hibázik a saját kapuja előtt, odapasszolja a labdát az ellenfélnek, de Jesús Navas 18 méterről fölédurrantja.

4. perc Samir Nasri rúgja a meccs első szögletét jobb oldalról, de a védők kifejelik.

2. perc Az előrerobogó Wayne Rooney passzol középre Danny Welbecknek, aki nem tudja átvenni a 16-oson. Ha sikerül, egy az egyben lőhetett volna kapura.

1. perc A most visszatérő Vincent Kompany hibázik, a felszabadításába Danny Welbeck vetődik bele, kapura is vezetné, de a védő utoléri.

1. perc A hazai pályán játszó Manchester City kezdi a 166. városi derbit.

16:00 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat a 166. manchester derbi előtt egy órával! A legnagyobb meglepetés, hogy a combizomhúzódást szenvedett Robin van Persie nincs ott a Manchester United keretében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az első manchesteri derbi Fergie nélkül
A Premier League 5. fordulójának meccsei közül abszolút kiemelkedik a manchesteri derbi, ahol 26 éve először nem Sir Alex Ferguson irányítja a Manchester Unitedet. Idén sem a bajnoki címvédő, sem a City nem kezdte jól a szezont,...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"A City fejben erősebb a Unitednél"
Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere elmondta, hogy nem tudja, a múltban ez hogyan volt, de úgy látja, hogy csapata jelenleg fejben nagyon együtt van. Sőt, szerinte ezen a téren erősebbek is a bajnoki címvédő, városi...
Tovább a teljes cikkhez »

$$kapcsolodo:cikkid$$

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu