"Cimpa" Puskás csukáját is megszerezte

Szerző: shLétrehozva: 2008. június 20. 15:20
Bár Molnár Gábor néven született, de Pécsett mindenki csak „Cimpaként” ismeri az egyik legnagyobb baranyai drukkert. De nem egy közönséges szurkolóról van szó, hanem egy ereklyegyűjtőről, aki – nem tévedés – saját tudomása szerint még Puskás Ferenc egyik cipőjét is megszerezte.


Huszonkét mez, a többsége aláírva, több dedikált labda, több száz fénykép és aláírás – mindez egy folyamatosan bővülő gyűjtemény része. Minden nagy hazai focigála résztvevője „Cimpa”, de neki nem elég eljutni a lelátóig, számára az öltözők környéke az igazi világ. Mert ott lehet autogrammokat szerezni a régi idők nagyjaitól, illetve a mai sztároktól.

 

Mindez persze komoly szervezőmunkával, anyagi áldozatokkal jár, de akinek hobbija van, annak költenie is kell rá, mert ingyen nem megy!

 

A legcsodálatosabb történet mégis az, hogyan jutott „Cimpa” Öcsi bácsi csukájához.

„Amikor Balaskó Iván barátom Pécsett futballozott, jó viszonyba kerültünk. Megtudta, miben is „utazom”, aztán hosszasan beszélgettünk a labdarúgásról, mire előállt valamivel, amitől leesett az állam, szólni sem tudtam. Iván, egyszer, réges-régen, egy korosztályos tornán a legjobb játékos lett, akkor neki a legendás labdarúgó személyesen adta át egyik régi cipőjét."

"Balaskó tudta, mit jelentene nekem ez a kultikus cipő, melyet, ki tudja, hányszor viselt a jeles csodacsatár. Az sem baj, ha csak egyszer húzta fel, a lényeg, jelen állás szerint az, hogy Puskásé volt. Bőrszeges, jó állapotban lévő csuka, látszik, hogy nem új darab, amit megkaptam ajándékba. Emellett akad a hatvanas évekből FTC-mezem, pontosabban egy olyan, amit Juhász István viselt. Azt egy óriási fradistától kaptam. Természetesen, a színétől függetlenül, óriási becsben tartom” – árulta el a megszállott szurkoló.

 

A labdák között is akad egyedi, olyan, amelyet csak magyar gólkirályok dedikáltak, Dunai II Antaltól Bene Ferencen át mondjuk Szentes Lázárig. Ezer gólnál több - kézjegyek formájában - egy bőrgolyón. Gábor büszke rá, természtesen ára "nincs".

Címkék: labdarúgás
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu