Ciao Germania!

Szerző: MTILétrehozva: 2012. június 29. 11:35
Történelmi győzelemnek nevezte a Cesare Prandelli vezette labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki döntőbe jutását a pénteki olasz sajtó, amely szerint az olaszok a német politikának is gólt rúgtak.


 

Varázslatos Itália, Super Mario, Kaiser Mario, A panzerek mi vagyunk, Germania Kaputt, Ciao Germania, Olaszország-Németország 2-1 - szóltak az olasz újságoknak a válogatott csütörtök esti, 2-1-es sikerét ünneplő első oldalas címei. „Olaszország óriásai. Történelmi éjszaka. Fantasztikus Azzurri" -  írta a Corriere dello Sport című sportnapilap. A vezércikk szerint az olaszok németek feletti diadala - az Eb előtt az olasz futballt ismételten sújtó bundabotrány és főleg a gazdasági válság nehézségei közepette – „visszaadta az országnak a boldogságot". „SuperMario, hagyd magad átölelni!" - ünnepelte az újság a két gólt szerző Mario Balotellit, aki "végre hagyta megcsodálni vele született tehetségét".

Ami a címvédő és világbajnok spanyolok elleni vasárnapi döntőt illeti, a sportújság Joachim Löw német szövetségi kapitányt idézte, aki szerint „Itália legyőzhetetlen". „A spanyolok most már tudják, kik vagyunk" - tette hozzá a lap. „Kijevben négy gólt rúgok!" - ígérte Balotelli. A Corriere varsói tudósítója szerint a lengyelek is az olaszoknak szurkoltak a németek ellen, és Balotelli góljai „Angela Merkel kancellár kapujába találtak be".     

Balotelli-showról és a németek KO-vereségéről írt a Gazzetta dello Sport. „Balotelli merev szobra végre életre kelt" - hangoztatta a lap. „Ez volt életem legszebb napja" - nyilatkozta „Supermario", az újság szerint pedig még a „tökéletes és hibátlan" Prandelli is könnyekig meghatódott saját csapata sikerétől. „A mérkőzés előtt többször lekopogtam és vasat fogtam: nem akartam én lenni az első az olasz kispadon, aki veszít a németek ellen" - mondta Prandelli arra utalva, hogy az olaszok még soha nem kaptak ki aktuális riválisuktól Eb-n vagy vb-n.

Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke biztos abban, hogy Prandelli szövetségi kapitány marad, noha a szakember azt mondta: hiányzik neki a mindennapos edzés, ezért az Eb után - függetlenül a végeredménytől - átgondolja a jövőjét.     

„Németország feladta Balotellivel szemben" - írta a Corriere della Sera napilap úgy fogalmazva, hogy "az olaszok játéka és egy 22 éves fiatalember döntötte le azokat, akiknek erősebbnek kellett volna lenniük". A németek Európa urai, de a labdarúgásban mi irányítunk - szólt a Corriere kommentárja.     

A kapus, Gianluigi Buffon volt az egyedüli, aki haragosan hangoztatta, hogy "nem lett volna szabad ennyit szenvednünk, az utolsó öt percben a tűzzel játszottunk". Hozzátette: "nem engedhetjük meg magunknak, hogy a spanyolok ellen hibázzunk". Andrea Pirlo kijelentette: „Most már végigcsináljuk!".     

A Libero napilap címoldalára a Merkel fejét elrúgó Balotelli került. Olaszország a Mariókra bízta magát: Balotellire, a miniszterelnök Montira, és Draghira, az Európai Központi Bank elnökére - írta az újság.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu