Carroll döntőbe fejelte a Liverpoolt

Szerző: SHLétrehozva: 2012. április 14. 15:37
A Liverpool Andy Carroll hajrában fejelt góljával 2-1-re legyőzte a városi rivális Evertont, ezzel bejutott az FA-kupa döntőjébe. A Kékek kabaréba illő góllal szereztek vezetést, de védelmük kamatostól visszaadta a kölcsönt. A Tottenham vagy a Chelsea lesz a finálé másik résztvevője.


 

Az Everton a mostani mérkőzés előtt tizenegy alkalommal búcsúszott az FA-kupától a négy között, ami rekord a sorozatban – eggyel azóta már meg is toldották a számot.

Pedig a Kékek kerültek előnybe az első félidő derekán, az ellenfél védelmének aktív közreműködésével: Jamie Carragher Cahillbe rúgta a labdát, amelyre Nikica Jelavic csapott le, és passzolt a kapuba.

A Rangerstől igazolt horvát támadó alaposan kitesz magáért, tizenegyedik mérkőzésén ez már a hatodik találata volt új klubjában.

A Vörösök egyenlítését hasonlóan komikus jelenetek előzték meg: Sylvain Distin röviden hazagurított labdájával Luis Suárez iramodott meg, és helyezett a jobb alsóba.

Mikor már mindenki a hosszabbítást várta, Andy Carroll rázta meg magát, egy bal oldali szöglet után bólintott Tim Howard hálójába.

A loboncos támadó hétfőn a ráadásban szerzett győzelmet érő gólt a Blackburn ellen, ma ismét megmutatta, hogy lehet rá számítani a kiélezett helyzetekben.

A Vörösök sikerét kissé Gulácsi Péter is magáénak érezheti, a Hullból kapusgondok miatt visszarendelt hálóőr a cserék között izgulta végig az összecsapást.

Mindössze három együttes, az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool nyerte meg eddig a Liga- és az FA-kupát egyazon szezonban – a Vörösök most ismételhetnek.

Ellenfelük a Tottenham vagy a Chelsea lesz a londoni fináléban, szintén a londoni Wembleyben. A másik elődöntőt vasárnap 19 órakor kezdik.

FA-KUPA, ELŐDÖNTŐ:

LIVERPOOL–EVERTON 2-1 (0-1)

London, Wembley, 87 231 néző, vezette: Howard Webb.

LIVERPOOL: B. Jones – G. Johnson, Carragher, Skrtel, Agger – Spearing, Gerrard, Henderson (Maxi, 75.), Downing (Bellamy, 84.) – Suárez, A. Carroll. Menedzser: Kenny Dalglish

Cserék: Gulácsi - kapus, José Enrique, Maxi, Kuyt, Shelvey, Kelly, Bellamy

EVERTON: Howard – P. Neville, Distin, Heitinga, Baines (Anichebe, 88.) – Gueye (Coleman, 68.), Gibson – Osman, Fellaini, T. Cahill – Jelavic. Menedzser: David Moyes

Cserék: Hahnemann - kapus, Hibbert, Jagielka, Stracqualursi, McFadden, Coleman, Anichebe.

Gólszerző: Suárez (62.), Carroll (87.), ill. Jelavic (24.)

Sárga lap: Skrtel (59.), Henderson (74.), ill. Distin (37.), Jelavic (59.), Coleman (79.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu