Capello: Elfogyott az erőnk

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 5. 13:18
Fabio Capello a hosszú szezont és a fáradtságot okolja azért, hogy csapata nem tudott nyerni a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőn a Wembleyben. Az angol válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatként pukkadtak ki, és nem egyes játékosokat hibáztat a 2-2-es döntetlenért.


 

Tranquillo Barnetta két szabadrúgásgóljával 2-0-ra is vezetett Svájc, és mindkét találatban erősen benne volt Joe Hart. Capello a második találat kapcsán védelmébe vette a kapust.

„A sorfal két tagja ellépett. Ha a helyükön maradnak, nem lett volna gól, hibáztak. Emiatt csalódott vagyok” – elemezte a szituációt az olasz szakember, aki a hatalmas terheléssel magyarázza együttese gyengébb teljesítményét.

„Hiányzott belőlünk az energia, különösen az első félidőben. A svájciak sokkal frissebbek voltak, egészen másfajta szezon áll mögöttük.”

„A második játékrészben nem játszottunk rosszul, és három tiszta helyzetünk volt, de az utolsó tíz percre a játékosaim már végképp elkészültek az erejükkel. Nulla kettőről fel tudtunk állni, de több nem volt bennünk.”

A legnagyobb lehetőséget Darren Bent hagyta ki, az üres kaput sem találta el. Capello nem varrja a nyakába a pontvesztést.

„(Bentnek) mindig megvannak a helyzetei, ám ezúttal sajnos pontatlan volt. Bárkivel előfordulhat” – vette védelmébe az Aston Villa csatárát, aki teljesen nem vesztette el a hitét.

„Fabio azt mondta, hogy ne aggódjam. Csatár vagyok, és a csatárok is hibázhatnak. Igyekszem tanulni a negatívumokból, legközelebb remélhetőleg sikerrel járok.”

Hogy Bent mikor javíthat, egyelőre talány, hiszen a csapatba csak Wayne Rooney eltiltása és Andy Carroll sérülése miatt tudott bekerülni.

Az angoloknak mindössze annyi szerencséjük volt szombaton, hogy Montenegró este nem tudta legyőzni Bulgáriát (1-1), így továbbra is pontegyenlőség van a csoport első helyén.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Komoly veszélyben Anglia csoportelsősége
Az angol válogatott csupán döntetlent játszott hazai pályán Svájc ellen, így Montenegró már este letaszíthatja az Európa-bajnoki selejtezők G-csoportjának éléről. Az iksszel amúgy a britek lehetnek elégedettebbek, Barnetta...
Tovább a teljes cikkhez »

 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Három egymást követő siker. Szerinted kijuthat-e a magyar labdarúgó-válogatott 1972 után ismét az Eb-re?
Persze, mostantól nincs megállás, találkozunk az Eb-n! 11.5%
 
A hollandok más dimenziót képviselnek, becsúszhatunk másodikként - de a pótselejtezőn elvérzünk 24.2%
 
Végre leverjük a svédeket: másodikként, a pótselejtezőben csodát teszünk és kijutunk! 41.5%
 
Miről beszélünk? 22.8%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu