Bunda: Serie A-klubok célkeresztben

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 9. 15:45
Küszöbön áll egy újabb, hatalmas bundabotrány Olaszországban: ezúttal a sportfogadások világához kapcsolódóan (Calcioscommesse). A cremonai ügyészség által lefolytatott vizsgálat alapján 22 érintett klub illetékeseit "hallgattja meg" az olasz szövetség május 17 és 21. között, mielőtt meghozná döntését...


Köztük három első osztályú: az Atalanta, a Novara és a Siena, mindegyik még a Serie B-s időkben lejátszott találkozó kapcsán találta magát a célkeresztben.

A FIGC tájékoztatása alapján 61 játékos érintettsége merült fel, és 33 mérkőzés került gyanúba, 29 a B-ligából, és további négy alsóbb osztályokból.

Az elmúlt egy évben harminc személyt tartóztattak le, köztük Cristiano Donit, az Atalanta sztárját, és a Lazio egykori kapitányát, Giuseppe Signorit. Előbbit három és fél évre tiltották el, klubja hatpontos levonást kapott a Serie A-ban.

Azóta egy, a feltételezések szerint több, mint 10 éve működő maffiahálózatra derült fény, amelynek szálai többek között Szingapúrba és Dél-Amerikába vezetnek.

Címkék: bunda
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu