Brazília 2014: lesz-e olcsó jegy és sör?

Szerző: MTILétrehozva: 2012. január 17. 18:12
Brazília és a FIFA egyelőre nem jutott közös álláspontra a csökkentett árú jegyek számát illetően, illetve a tekintetben sem, hogy lehet-e majd sört árusítani a 2014-es vb stadionjaiban.


A nemzetközi szövetség nem értékeli azt az elképzelést, melynek értelmében a 60 évesnél idősebb brazil állampolgárok, illetve a hazai diákok féláron juthatnának belépőhöz. Valcke korábbi nyilatkozata szerint a FIFA az idősekre vonatkozó kedvezményt még elfogadná, a diákokat illetően viszont minimum 25 dolláros árat tartana elfogadhatónak. A csökkentett árú jegyek az összes belépő tíz százalékát tennék ki.

A futballszövetségnek az is fontos lenne, hogy kapható legyen sör az arénákban - mivel szerződése van az egyik nagy gyártóval -, miközben a hatályos brazil jogszabály szerint tilos alkoholos italok árusítása a sportlétesítményekben. A legutolsó törvénymódosítási javaslat ugyanakkor már tartalmaz erre vonatkozó lehetőséget, s ha elfogadják, műanyag pohárban forgalmazható lesz majd sör. Arra a kérdésre, hogy az eddigi szervezők közül Brazília-e a legtöbb speciális igénnyel előálló ország, Valcke igennel felelt a sajtótájékoztatón.

Címkék: brazilia_2014
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu